Košťál exkluzivně: Brücknera by měl nahradit český kouč

Jiří Šidliák
20. 3. 2008 20:00
Košťál o kroku trenéra Brückera ví už tři měsíce
Kdo bude novým trenérem reprezentace, bude záležet na Vlastimilu Košťálovi.
Kdo bude novým trenérem reprezentace, bude záležet na Vlastimilu Košťálovi. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Karel Brückner u české fotbalové reprezentace po evropském šampionátu skončí. Manažer národního týmu Vlastimil Košťál v exkluzivním rozhovoru pro Aktuálně.cz nastínil, kdo by mohl být jeho nástupcem.

Reprezentační kouč tím na čtvrteční tiskové konferenci všechny překvapil. O jeho konci se dlouho spekulovalo, ale sám Košťál ještě na podzim tvrdil, že mu v případě úspěchu na Euru prodlouží smlouvu. Nyní manažer českého výběru a místopředseda ČMFS obrátil.

"O rozhodnutí trenéra Brückera vím zhruba od Vánoc," řekl pro Aktuálně.cz manažer reprezentace. "Považuji ho za dobré a respektuji ho." Po šesti letech teď bude muset vybrat nového kouče.

Čtěte také:
Brückner po Euru skončí! Zápas ve Wembley ho mine

Osmašedesátiletý Brückner převzal národní tým na konci roku 2001. Dvakrát se s ním kvalifikoval na mistrovství Evropy a poprvé v historii se s českou reprezentací dostal na mistrovství světa. Navázat na jeho úspěchy bude velmi náročné.

K otázce nového kouče se Vlastimil Košťál nechtěl konkrétněji vyjadřovat. Jako prioritní řešení označil jmenování českého trenéra, nevyloučil však ani angažování zahraničního kouče. "Vždycky existuje spousta možností, ale ano, prioritou je český trenér," objasnil místopředseda ČMFS.

Jméno trenéra pravděpodobně bude manažer reprezentace vybírat opět sám. Výkonnému výboru ho snad tentokrát dovolí alespoň schválit, na rozdíl od situace po mistrovství světa v Německu, kdy Brückerovi smlouvu prodloužil sám.

"Situaci budeme řešit až po mistrovství Evropy. Výkonný výbor nebude kandidáty navrhovat, pouze schvalovat," vysvětlil Košťál.

Kdo bude sedět na české reprezentační lavičce při srpnovém utkání ve Wembley tak zůstává otevřené. Jedno je ale jisté, pro nového kouče národního týmu to bude velkolepá premiéra.

 

Právě se děje

Další zprávy