Capello má šanci. Někteří z anglického svazu ho podpoří

Sport Sport, Red Spo
1. 7. 2010 21:00
Sheepshanks: Capello se nestal špatným trenérem za noc
Fabio Capello
Fabio Capello | Foto: Reuters

Londýn - Navzdory tomu, že fotbalová Anglie vypadla na mistrovství světa již v osmifinále, zůstane Fabio Capello stále jejím trenérem.

Alespoň si to myslí člen anglické fotbalové asociace David Sheepshanks, který bude v průběhu příštího týdne řešit se svými kolegy Italovu budoucnost v týmu.

Čtěte také: Redknapp: Albion by měl vést Angličan. Někdo, jako já

"Ve fotbalové federaci máme spoustu schopných a moudrých lidí. Jsem přesvědčen, že dojdeme k správnému rozhodnutí," citují Sheepshankse stránky Skysports.

""Fabio je jeden z nejlepších trenérů na světě, je neuvěřitelně schopný a ještě před měsícem jeho kvality každý uznával. Nemohl se stát špatným trenérem přes noc," doplnil.

Angličané nicméně na mistrovství příliš neoslnili. Postup ze skupiny si vybojovali až díky výhře 1:0 nad Slovinskem a v osmifinále nestačili na tradičního rivala - Německo, s nmíž prohráli 1:4.

Po návratu se proto rozproudila diskuze, zda je Fabio Capello pravým trenérem pro Anglii. Přisadil si i současný kouč Tottenhamu Harry Redknapp, který se sám nabídl, že by post reprezentačního lodivoda vzal a měl by úspěch. Capello má ovšem platnou smlouvu až do Eura 2012.

Fotbalová asociace vynese konečné rozhodnutí příští týden.

 

Právě se děje

Další zprávy