Válka slov začíná. Lahm: Argentinci neumí prohrávat

Ivo Pospíšil, ip
1. 7. 2010 16:05
Schweinsteiger: Argentinci postrádají respekt
Před čtyřmi lety došlo mezi týmy k šarvátce. Jak tomu bude nyní:
Před čtyřmi lety došlo mezi týmy k šarvátce. Jak tomu bude nyní: | Foto: Reuters

Kapské Město - Na hřišti, v hledišti i zákulisí. Čtvrtfinále mezi Německem a Argentinou slibuje vyhecovaný boj, v němž si oba týmy nedají nic zadarmo.

Aby ne, vítěz už bude mít možnost zahrát si v Jižní Africe o medaile. Už tak napjatou atmosféru před sobotním kláním vystupňovali ještě samostní němečtí hráči, kteří vyslali na adresu svého protivníka několik štiplavých vzkazů.

Čtěte také: Smyčka se utahuje. Ve hře o titul je už jen osm týmů

Načal to zejména záložník Bastian Schweinsteiger, jenž vzkázal přes média, že Argentinci postrádají dostatek respektu. A co víc, snaží se prý svého protivníka rozhodit často i neférovými prostředky.

"Začínají s tím ještě před zápasem. Když se na podíváte na jejich gestikulaci, musí vám být jasné, jak se snaží získat výhodu u rozhodčího. Nemají před nikým žádný respekt," citují ho stránky Eurosportu.  

I on má velmi dobře v hlavě čtvrtfinále MS z roku 2006. Tehdy Němci vyřadili shodou okolností právě Argentinu na pokutové kopy a hned po nich se na trávníku strhla velká mela.

"Víme, že Jihoameričané jsou impulzivní a temperamentní. Neumí prohrávat. Až v sobotu prohrají, uvidíme, jak se s tím dokáží vyrovnat," neodpustil si rýpnout i kapitán Phillip Lahm.

"Je čas na to porazit pořádný tým. Náš mladý celek ukáže, jak se dá vyřadit tak světový tým jako je Argentina za devadesát minut," doplnil.

A co na to kouč Maradona, který nikdy nešel pro ostré slovo daleko. Zůstává překvapivě klidný a na útoky nechce reagovat.

"Nezajímá mě, co říkají. Víme, že Němci jsou silnější, než Mexičané, ale my pošleme na tým ty nejlepší hráče, abychom je porazili," uzavřel trenér, který na turnaji zatím se svým výběrem ani jednou nezaváhal.

 

Právě se děje

Další zprávy