Problémy v Anglii? Terry se za kritiku Capella omluvil

Ivo Pospíšil, ip
22. 6. 2010 18:55
Kouč má mou plnou důvěru, říká John Terry
John Terry a Fabio Capello
John Terry a Fabio Capello | Foto: Reuters

Johannesburg - Nepříjemné chvíle mají za sebou i v kabině Anglie.

Ambicioznímu týmu se na mistrovství světa příliš nedaří, po dosavadních dvou remízách (s USA a Alžírem) se jejich situace ve skupině C výrazně komplikuje a navíc se zdálo, že mezi hráči a trenérem existuje určitý nesvár.

Čtěte také: Kapitán Francie Evra nebude hrát, vypadá to na stávku 

Že by se šlo ve stopách Francie? To nakonec prý ne. Napjaté atmosféře ale přiliš nepřidal John Terry, který v uplynulých dnech kritizoval kouče Capella za to, že mu po milostné aféře odebral kapitánskou pásku a že také příliš nevyužívá Joea Colea.

Charismatický Ital si to však nenechal líbit a svému svěřenci to dal nejspíše pořádně najevo. Terry proto musel okamžitě narukovat s omluvou.

"Šel jsem na tiskovou konferenci s těmi nejlepšími úmysly. Zeptali se mě, co říkám na to, že Joe Cole nehraje a já to asi přehnal. Nechtěl jsem nikoho naštvat, ani hráče, ani trenéra. Jestli jsem to ale udělal, pak se moc omlouvám," citují Terryho stránky Sportinglife.

Trenér má mou plnou podporu, omlouvá se Terry

Na konflikty doplatila zejména francouzská reprezentace. Tu musel opustit Nicolas Anelka, který prý vulgárně urážel trenéra Domenecha.

Klid to ale nepřineslo a hned několik dalších fotbalistů zahájilo v dalších dnech stávku, která vyvrcholila absencí na tréninku a i vyřazení Patrice Evry ze základní sestavy v posledním utkání proti Jižní Africe. Francie nakonec prohrála i tento duel a ze skupiny nepostoupila.

Terry se nicméně doufá, že jeho incident nebude mít na tým negativní dopad a snaží se to všemožně napravit.

"Řekl jsem trenérovi, že má mou plnou podporu. Nechci, aby se tato událost nějak promítla na hru týmu. Já jsem tuto epizodu uzavřel a už se jen koncentruji na příští důležitý zápas Anglie," dodal obránce Chelsea.

I Capello následně přiznal, že pokládá celou věc za vyřízenou.

"Hráči mohou říct svůj názor, ale já jsem tu od toho, abych myslel na prospěch celku. Jsem tu, abych vyhrával za Anglii," zakončil Capello.


 

Právě se děje

Další zprávy