Villa slíbil, že už nebude fackovat soupeře

ČTK ČTK
22. 6. 2010 11:39
Nejlepší kanonýr favorita MS nedostal červenou kartu

Johannesburg  - Strůjce vítězství fotbalistů Španělska nad Hondurasem David Villa může být rád, že dohrál pondělní zápas MS, v němž se blýskl dvěma trefami a ještě zahodil pokutový kop. Z Villy by ale byl psanec, kdyby jej japonský rozhodčí Nišimura na konci prvního poločasu vyloučil za to, že se loktem ohnal po honduraském obránci Emiliovi Izaguirreovi. Španělský kanonýr ví, že příště své emoce musí lépe kontrolovat, aby neriskoval tvrdý trest.

Čtěte také:

"Příště zkusím zachovat chladnou hlavu," prohlásil po utkání Villa, jehož góly udržely úřadující mistry Evropy ve hře o postup ze skupiny. Osmadvacetiletý útočník po zápase svého zkratu litoval. "Není to něco, na co bych mohl být pyšný," prohlásil Villa, od léta posila Barcelony.

Jiný rozhodčí by mu možná červenou kartu ukázal. Například sudí Al Gamdí ze Saúdské Arábie v dalším pondělním duelu nekompromisně vykázal švýcarského záložníka Behramiho, který při utkání s Chile loktem možná "šermoval" méně než Villa.

"V mém případě to byl pouze instinkt. Nečekal jsem, že se ke mně (Izaguirre) tak přiblíží. Já jsem jenom stál a reagoval jsem tak, že jsem vystrčil loket," popsal incident Villa, kterého spíš potěšilo, že v pondělí zaokrouhlil počet vstřelených branek v reprezentaci na 40 v 60 odehraných zápasech.

 

Právě se děje

Další zprávy