Dnešní program MS: Podaří se samurajům skosit tulipány?

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
19. 6. 2010 10:40
Kamerunští lvi zase potkají dánský dynamit
Foto: Reuters

Durban - Další tři utkání jsou na sobotním programu kolotoče nejsledovanější sportovní události planety, fotbalového šampionátu v Jihoafrické republice.

Hned od půl druhé se přitom představí jeden z velkých favoritů turnaje, a sice výběr Nizozemí, jenž narazí na Japonsko. Oba týmy svá úvodní vystoupení na šampionátu zvládly, ovšem k dokonalosti měl jejich herní projev daleko.

Obávání Nizozemci se proti Dánům dlouho nemohli dostat ke své ofenzivní hře, a tak je "vysvobodil" až kuriózní vlastní gól Aggera, po němž se konečně Holanďané dostali do hry a nakonec vyhráli 2:0. Japonci zase zvítězili nad Kamerunem nejtěsnějším rozdílem 1:0, když v podstatě jedinou kloudnou akci zápasu zakončil přesně Keisuke Honda, největší hvězda "Samurajů".

Čtěte také:

Anglické zjištění: Rooney se nesmí dotýkat míče
Japonci přemohli ´nezkrotitelné´ kamerunské lvy
Nudu rozetla smůla. Dánové padli kvůli vlastnímu gólu

"Tulipány"  jsou každopádně favoritem tohoto zápasu: jednak kvůli vyšší individuální kvalitě i lepší přípravě, během níž svého dnešního soupeře dokázali před deseti měsíci porazit 3:0.

"Zápas s Nizozemím je pro nás důležitou zkouškou. V našem posledním vzájemném utkání jsme prohráli, takže tentokrát máme o motivaci postaráno. Uvidíme, jestli se nám podaří uhrát dobrý výsledek, ale rozhodně budeme bojovat," tvrdí záložník Japonska Daisuke Matsui.

"Nebude to lehký zápas, protože Japonci hrají dobře, hodně běhají a kombinují. Při našem posledním zápase nás hodinu tlačili, ale nakonec jsme vyhráli," upozorňuje zase Wesley Sneijder.

Lvi narazí na dánský dynamit, klokani zas na černé hvězdy

Fotbalové odpoledne bude pokračovat od 16:00 druhým zápasem skupiny D mezi Ghanou a  Austrálií. Oba týmy zde mají i díky včerejší prohře Německa se Srbskem slušnou šanci na postup, ovšem musí tento zápas vyhrát.

Ghanu ("Černé hvězdy") by přitom případná výhra mohla posunout hodně blízko osmifinále, neboť v prvním zápase zdolala Srbsko 1:0. Naopak Austrálie musí jednoznačně vyhrát, a to ještě co nejvyšším rozdílem, aby smazala debakl (0:4) ze svého úvodního utkání s Německem.

Foto: Reuters

"Víme, že Australané budou nebezpeční, ale my se budeme soustředit hlavně na sebe a jsme odhodláni zvítězit," tvrdí Ghaňan Stephen Appiah.

Ofenzivní fotbal by mohl být k vidění také od půl deváté ve skupině E v zápase mezi Dánskem a Kamerunem, tedy poraženými týmy z úvodních zápasů.

Dá se totiž čekat, že oba výběry budou hrát na vítězství, neboť prohra, či remíza by jim hodně zkomplikovaly cestu ze základní skupiny do vyřazovací části.

"Nesmíme udělat žádnou chybu a Dány porazit," je si vědom kapitán "nezkrotných lvů" Samuel Eto´o. "Musíme se vyvarovat dalších chyb a nespoléhat se jen na štěstí," tvrdí zase brankář Dánů Thomas Sörensen.

Sobotní program MS:

13:30 Japonsko - Nizozemí (Durban)
16:00 Ghana - Austrálie (Rustenburg)
20:30 Kamerun - Dánsko (Pretoria)

 

Právě se děje

Další zprávy