Hvězdná Argentina porazila Nigérii. Messi gól nedal

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
12. 6. 2010 18:48
Skupina B: Argentina - Nigérie 1:0
Foto: Reuters

Praha - Fotbalisté Argentiny ve svém úvodním utkání na MS potvrdili papírové předpoklady a porazili Nigérii 1:0. Zařadili se tak v pořadí skupiny B za vedoucí Jižní Koreu.

Jedinou branku vstřelil už v 6. minutě Gabriel Heinze.

Očekávané představené nabídlo místy velmi pohledné momenty, ale rovněž pasáže, v níchž se fotbalový fanoušek musel nudit.

Do několika šancí se prosadil rovněž hvězdný génius Lionel Messi, ale vstřelit gól mu souzeno nebylo. Jemu i dalším hráčům Argentiny gólové příležitosti několikrát skvěle zhatil pohotovými zákroky nigerijský brankář Enyama.

Čtěte také:
Prvním vítězem na MS Korejci. Rehhagel přepsal historii
Korejci šílí. Milion fanoušků vyšlo křepčit do ulic
Co vás čeká dnes a o víkendu: Messi a Anglie na scéně

Cesta za svou vůbec první trenérskou výhrou na mistrovství světa Diega Maradony se začala ubírat očekávaným směrem už v samém počátku. Obě mužstva vstoupila do utkání ofenzivně, což se do skóre projevilo již v 6. minutě. Po neproměněných příležitostech Higuaína a Messiho se po rohovém kopu trefil hlavou Heinze.

Maradona svou sestavu okořenil hned třemi útočníky, a tak se Argentinci dostávali i nadále do nadějných šancí. Higuaín a Messi se však znovu zastřelovali.

K vyrovnání scházelo nemnoho na druhé straně také Obasimu, jeho střela mezi nohy Demichelise ale bránu minula.

Poté se utkání překulilo do hodně nezáživné fáze, kdy se obě mužstva snažila především bezchybně kontolovat balon.

Návrat k pohledné podívané se konal uprostřed druhé půle. Do přečíslení 4 na 2 se dostali v 65. minutě Jihoameričané, jenže Messi se svým zakončením mezi tři tyče znovu nevešel. 

V 71. minutě mohlo být srovnáno, ale ani Taiwo nemířil přesněji. V závěru mohly své fanoušky rozradostnit oba týmy, těsné vítězství Argentiny 1:0 však zůstalo nezměněno.

MS ve fotbale - základní skupina B:

Argentina - Nigérie 1:0 (1:0)
Branka:
6. Heinze. Rozhodčí: Stark - Salver, Pickel (všichni Něm.). ŽK: Gutiérrez - Haruna. Diváci: 55.700.

Argentina: Romero - Gutiérrez, Demichelis, Samuel, Heinze - Verón (74. Maxi Rodríguez), Mascherano, Di María (85. Burdisso) - Messi - Tévez, Higuaín (79. Milito). Trenér: Maradona.

Nigérie: Enyeama - Odiah, Yobo, Shittu, Taiwo (75. Uche) - Kaita, Etuhu, Haruna - Obasi (60. Odemwingie), Aiyegbeni, Obinna (52. Martins). Trenér: Lagerbäck.

 

Právě se děje

Další zprávy