Nominace syna? Weiss: Jsem na něj zvláště přísný

Ivo Pospíšil, ip
10. 6. 2010 11:25
Nervozní zatím nejsme, ale to přijde, ví Weiss
Slováci se připravují na MS
Slováci se připravují na MS | Foto: Sport

Pretorie - Do oficiálního začátku mistrovství světa ve fotbale zbývá už jen pár desítek hodin a na svou velkou premiéru se připravuje i slovenská národní reprezentace.

Konečná nominace kouče Vladimíra Weisse se přitom u východních sousedů setkala s rozporuplnými reakcemi a veřejnost je pochopitelně zvědavá, jak se sestavený tým bude v Jižní Africe prezentovat.

Čtěte také: Slováci dostali z JAR radu na cestu: pozor na taxíky

Velkou odezvu zanechalo i začlenění trenérova syna, záložníka Vladímira Weisse mladšího. Ten v průběhu sezony mnoho neodehrál a nepomohlo mu ani hostování v anglickém Boltonu. Hlavní kouč ho nicméně přeci jen neopomněl. 

A zároveň zdůraznil, že jeho potomek má v týmu stejnou pozici jako ostatní, ne-li horší.

"Nemá to lehké. Jsem na něj mimořádně přísný, o mnoho přísnější, než na další hráče. Je to ale dobrý chlapec a v týmu je oblíbený. Myslím, že je talentovaný a může mužstvu pomoci," cituje Weisse staršího Aktuálně.sk.

Je to navíc zvláštní rodinná záležitost. Otec hlavního kouče, který se taktéž jmenoval Vladimír, získal stříbrnou medaili jako trenér tehdejšího československého výběru na olympijských v Tokiu. Současný slovenský trenér pak hrál (za Československo) na MS v Itálii. 

"Můj otec se už nemůže dočkat, zápasy bude určitě s napětím sledovat v televizi. Je navíc šťastný, že jeho syn povede Slovensko v premiéře na mistrovství světa, a také, že se na tento turnaj dostal i jeho dvacetiletý vnuk. Pro naší rodinu je to skvělé," přiznal slovenský lodivod.

Slováci vstoupí do turnaje zápasem s papírovým outsiderem, a sice Novým Zélandem.

"Musíme se pokusit vyhrát, je to pro Slovensko historický duel. Jestliže to dokážeme, máme pak šanci jít dál. Překvapili mě i zdejší lidé, kteří nás zdraví na ulici. Je na nich vidět, že se na šampionát velmi těší. Když jsme dorazili na hotel, tak už na nás čekali a zpívali nám africké písně," líbilo se Weissovi.

A podpory se Slovákům dostalo i při tréninku, kdy podporovali Weissův celek i za použití tradičních trubek.

"Viděli jsme, že Argentinci měli na tréninku 5000 diváků, podobný počet jich byl i u Portugalců. Čekali jsme, že i k nám přijdou, nicméně jich bylo víc, než jsme si původně mysleli," tvrdí slovenský kouč.

Nervozita ovšem na tým ještě nedolehla.

"První zápas je ještě daleko. Po každém dalším tréninku jsem ale naší premiéře na mistrovství světa blíže. Takže ta nervozita určitě přijde," uzavřel Weiss.

 

Právě se děje

Další zprávy