ŽIVĚ Kamerunští Lvi překvapivě prohráli s Japonskem 0:1

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
14. 6. 2010 17:55
Podívejte se na online reportáž ze zápasu skupiny E mezi Japonskem a Kamerunem.
Foto: Reuters

Minuta po minutě

  Tímto se s vámi loučím a u další online reportáže z MS ve fotbale se těším na shledanou. 

  Japonci sice nepředvedli nijak pohledný fotbal, jejich hra však splnila účel a s výjimkou dvou situací nepustili favorizované Kamerunce k ničemu. Do tabulky skupiny E si tak připisují tři body a na čele se dotáhli na Nizozemce. 

90.+5. Zápas skončil. 

90+3. Skvělý zákrok gólmana Kawašimy zabránil vyrovnání. Po centru Mbii se míč dostal na malé vápno k Wébovi, jeho jemnou teč k tyči vytáhl reflexivním zákrokem paží japonský brankář. Gól by však stejně neplatil, Eto'o se dopustil útočného faulu. 

90+2. Žlutou kartu vidí japonský záložník Juki Abe. 

90. Sudí Benquerenca bude nastavovat 4 minuty. 

88. Zkušený útočník Juniči Inamoto střídá kapitána Hasebeho. 

86. Kamerunci přeci jen mohli vyrovnat, proti bylo břevno. Pravý obránce Mbia se 30 metrů od brány nerozpakoval, z jednoho kroku vyslal střelu na japonskou bránu, proti však stála 12 cm široká tyč.  

82. Zajímavá příležitost Japúonců. Střela Hasebeho z 25 metrů pořádně protáhla Soulaymanoua a dorážka střídajícího Okazakiho z úhlu mířila do tyče. Japonský záložník byl však v té chvíli v ofsajdu.  

81. Střídat budou i Japonci. Na hřiště půjde místo Okuby útočník Kišo Jano. 

75. Hned dvojité střídání na straně Kamerunu. Záložník Geremi Njitap nahrazuje Makouna, útočník Mohamadou Idrissou pak Choupo-Motinga. 

72. První žlutou kartu utkání dostal kamerunský obránce Nicolas N´Koulou 

69. Také Japonci poprvé střídají. Daisukeho Matsuie střídá záložník Šinži Okazaki. 

67. Choupo-Moting se prodíral do pokutového území, na poslední chvíli odvrátil na roh Nagatomo. 

63. První střídání Kamerunců. Joëla Matipa střídá záložník Achille Emana. 

57. A opět agilní Choupo-Moting. Uvolnil se u levé postranní čáry přes dva protihráče a z rohu velkého vápna napřáhl, střela se mu však nepovedla a pomalá střela skončila mimo bránu. 

50. Kamerunci se poprvé probudili. Eto'o se dokázal vymanit přes dvojici obránců, pronikl podél brankové čáry do pokutového území, nahrál pod sebe volnému Choupo-Motingovi, ten však dal míči opačnou faleš a balon skončil mimo pravý horní roh japonské branky. 

49. Japonci si vypracovali přímý kop téměř na spojnici brankové čáry a pokutového území, ale nic z toho nebylo. 

46. Začíná druhý poločas. 

 

Podívejte se na fotogalerii ze zápasů skupiny E

 

  Jednoznačně nejnepohlednější zápas šampionátu. Vždyť oba týmy vyslaly dohromady na bránu jen dvě střely. Přesto Japonci ze své jediné střely dokázali skórovat a ujali se důležitého vedení. 

45+3. Skončil první poločas. 

45. Hlavní rozhodčí se rozhodl nastavit dvě minuty. 

39. Všechno zpět. Japonsko se ujímá svou první střelou na bránu vedení! Matsui zprava odcentroval a zatímco hned tři obránci Kamerunu nesmyslně hlídali jediného útočníka soupeře Okuba, na zadní tyči nehlídaný Keisuke Honda poslal z bezprostřední blízkosti pohodlně míč do sítě. 

36. Pokud někdo čekal, že se postupem času budou diváci těšit z ofenzivnějšího fotbalu. Oba týmy jako by chtěly předčit všechny celky, které už na MS hrály, v tom, kdo dokáže hrát nejméně pohlednou kopanou. 

31. Brankář Kawašima při výběhu na centrovaný míč neodhadl jeho dráhu a z velké výšky padl zády na zem, po ošetření však bude pokračovat ve hře.  

27. Kamerunci, kteří hrají na MS už pošesté, rozhodně nepřipomínají to mužstvo z roku 1990 kolem Rogera Milly a Francoise Omam-Biyicka, které bylo jen kousek od postupu do semifinále. Nutno však dodat, že ani Japonci kvalitě hry nepřispívají. 

21. Kamerunský brankář Souleymanou při vybýhání chybuje, míč mu vypadává z rukou, naštěstí pro něj zastavil dobíhajícího Hondu zdvihnutý praporek asistenta rozhodčího. 

18. Zápas jako většinu předchozích duelů MS provází defenzivní a taktikou svázaná bitva, hra se přelévá pouze mezi velkými vápny. 

14. Záložník CSKA Moskva Kejsuke Honda využil zaváhání Assou-Ekotta, na poslední chvíli však hasil požár Bassong. 

10. První vážnější šance před bránou Japonska. Po přímém kopu Assou-Ekotto na vzdálenější tyč gólman Kawašima centr podběhl, Kamerunci se však nabízené šance zalekli, naopak se provinili jmenovitě Webem útočného faulu. 

5. Zatímco Japonci, kteří hrají na svém čtvrtém MS v řadě, vsadili na jediného útočníka. To francouzský trenér kamerunců Paul Le Guen naopak vsadil na tři hroty. 

1. Zápas právě začal. 

  Kapitáni Samuel Eto'o a Makoto Hasebe se ve středovém kruhu účastní losování stran. 

  Na stadionu zazní nejdříve japonská a poté kamerunská hymna. 

  Oba týmy přivází na stadion portugalský rozhodčí Olegario Benquerenca s krajany Cardinalem a Mirandou. 

Sestavy Japonsko: Kawašima - Nagatomo, Nakazawa, Tulio, Komano - Endo, Matsui, Honda, Hasebe, Abe - Okubo.

Kamerun: Souleymanou - Mbia, N'koulou, Bassong, Assou-Ekotto - Matip, Makoun, Eyong - Eto´o, Webo, Choupo-Moting.
 

  Japonsko a Kamerun potřebují nutně zvítězit, aby měli do zbývajících zápasů co nejlepší výchozí pozici. Ve vzájemných utkáních byli dosud lepší Asiaté, kteří dvakrát vyhráli. Oběma týmům ale příliš nevyšla příprava, v níž většinu zápasů prohráli (Japonci dokonce všechny), byť se silnými soupeři. 

  Pro oba soupeře jde o první zápas na turnaji a možná, že právě v něm se rozhodne o tom, kdo postoupí z této skupiny do další fáze šampionátu. V úvodním zápase skupiny E totiž Nizozemí zdolalo Dánsko, a potvrdilo tak roli jasného favorita.  

  Hezký den, vítám vás u online reportáže z utkání základní skupiny E MS ve fotbale mezi Kamerunem a Japonskem, který začne na stadionu v Bloomfonteinu v 16 hodin. 

 

Právě se děje

Další zprávy