Barcelona díky Messiho penaltám vyřadila AC Milán

Jakub Šafránek Tomáš  Kubánek Jakub Šafránek, Tomáš Kubánek
3. 4. 2012 23:01
Do semifinále postoupil i Bayern Mnichov
Foto: Reuters

Barcelona - Fotbalová Barcelona si popáté v řadě zahraje o finále Ligy mistrů. Ve čtvrtfinále letošního ročníku ji nezastavil ani AC Milán, který v odvetném utkání porazila na Nou Campu 3:1 a stejným skóre vyhrála i celý dvojzápas.

Lionel Messi v utkání vstřelil z pokutových kopů dvě branky a krom posunutí katalánského týmu do elitní čtyřky soutěže zároveň ustanovil nový rekord v počtu nastřílených branek za jediný ročník Ligy mistrů. Momentálně jich má na kontě čtrnáct.

Dalším postupujícím se stal Bayern Mnichov, který doma porazil setjně jako v úvodním utkání čtvrtfinále Olympique Marseille 2:0. O obě trefy bavorského velkoklubu se v dnešním duelu postaral chorvatský útočník Ivica Olič.

Barcelonu čeká v semifinále lepší z duelu Chelsea - Benfika Lisabon (první utkání 1:0), Bayern si zahraje nejspíš proti Realu Madrid, který v prvním zápase čtvrtfinále porazil Nikósii 3:0.

Čtěte také:
Úterní odvety čtvrtfinále Ligy mistrů jsme sledovali ŽIVĚ
Souboj titánů bez branek, Bayern veze výhru z Marseille

Nabitý Nou Camp sledoval stejně jako v úvodním střetnutí Barcelony a AC Milán ofenzivně laděný začátek utkání a především Messi měl hned v úvodních minutách na kopačkách několik gólovek. Na druhé straně vedli útočné akce především Boateng s Ibrahimovičem.

Foto: Reuters

Na rozdíl od bezbrankového zápasu na San Siru se diváci dočkali gólové radosti velmi brzy. Messi nejprve ze skvělé pozice ještě zbytečně přihrával spoluhráči, míč se ale k němu po několika odrazech dostal znovu a před malým vápnem jej srazil Antonini. Nařízenou penaltou sám postižený nepohrdnul a Barca vedla 1:0.

Argentinský kanonýr byl při chuti, ale za nevyužité šance si mohl drbat hlavu ve 33. minutě. Ibrahimovič vyslal přihrávkou za obranu do jasné šance Nocerina, který nezaváhal.

Krátce před přestávkou se obrana hostů provinila faulem v pokutovém území podruhé, tentokrát stáhl úplně zbytečně Nesta Busquetse, a Messi znovu trestal.

Po změně stran se probíjel do slibného zakončení Ibrahimovič, jenže jeho střelu zablokoval Alvés. V 53. minutě přišlo definitivní rozuzlení. Messiho ránu zblokoval Mexes jen k Iniestovi, který s jistotou zvýšil na 3:1.

Italský celek se sice ještě snažil něco s výsledkem udělat, ale gólové šance už pro něj zůstaly zapovězeny.

Bayern v odvetě hájil dvoubrankový náskok a že to pro něj nebude nikterak těžký úkol, předvedl už v první pětačtyřicetiminutovce. Dvěma góly se prosadil Olič a definitivně Marseille poslal z milionářské soutěže ven.

Záznam branek z utkání Barcelona - AC Milán:

Odvetná čtvrtfinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Bayern Mnichov - Marseille 2:0 (2:0)
Branky:
13. a 37. Olič. První zápas: 2:0, postoupil Bayern.

FC Barcelona - AC Milán 3:1 (2:1)
Branky:
11. a 41. Messi obě z pen., 53. Iniesta - 32. Nocerino. První zápas: 0:0, postoupila Barcelona.

 

Právě se děje

Další zprávy