ŽIVĚ Barcelona - Milán 3:1, Bayern - Marseille 2:0

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
3. 4. 2012 21:35
Sledujte online reportáže z odvetných zápasů čtvrtfinále Ligy mistrů FC Barcelona - AC Milán a Bayern Mnichov - Olympique Marseille.
Foto: Reuters

Minuta po minutě

- Dobrý večer, vítám vás u online reportáže z odvetných zápasů čtvrtfinále Ligy mistrů FC Barcelona - AC Milán a Bayern Mnichov - Olympique Marseille. Oba zápasy začínají ve 20:45. 

- Souboj fotbalových gigantů Barcelony s AC Milán je jednoznačným tahákem čtvrtfinálové fáze letošní Ligy mistrů. V tomto ročníku nejprestižnější klubové soutěže se oba soupeři střetnou už počtvrté, přičemž v prvních dvou zápasech v rámci základní skupiny H se fanoušci kochali útočnými manévry. V úvodním střetnutí vybojoval italský celek na Nou Campu remízu 2:2, v odvetě na Apeninském poloostrově pak Barca domácí přestřílela poměrem 3:2. 

- Ani v prvním čtvrtfinálovém střetnutí na San Siru se diváci nenudili, zvláště v úvodním poločase se týmy dostaly do mnoha šancí, ovšem utkání nakonec skončilo 0:0. O to zajímavější může být odveta. Věřme, že na ošemetný bezgólový výsledek a využití ojedinělých příležitostí ani jeden z velkoklubů spoléhat nebude. 

- To v duelu Bayernu Mnichov s Olympiquem Marseille jsou karty dány jasně. Německý klub vyhrál na francouzské půdě góly Gómeze a Robbena 2:0 a je na nejlepší cestě postoupit do semifinále. 

- Úvodní sestavy Barcelony a AC Milán:
FC Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Mascherano, Puyol - Xavi, Busquets, Iniesta - Messi, Fabregas, Cuenca.
AC Milán: Abbiati - Abate, Nesta, Mexes, Antonini - Nocerino, Ambrosini, Seedorf - Boateng - Robinho, Ibrahimovič.
Rozhodčí: Kuipers - van Roekel, Zeinstra - van Boekel, Liesveld.
 

- Bayern a Marseille nastoupí v těchto sestavách:
Bayern Mnichov: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Tymoščuk, Luiz Gustavo - T. Müller, Kroos, Ribéry - Olič
Olympique Marseille: Mandanda - Azpilicueta, Fanni, N´Koulou, Morel - Mbia, Cheyrou - Valbuena, A. Ayew, Brandao - Rémy
Rozhodčí: Moen - Haglund, Andas - Hagen, Johnsen - Berntsen.
 

- Týmy nastupují na hřiště stadionů a zaznívá hymna Ligy mistrů. 

1. Zápasy právě začaly. 

BAR-ACM 3. - Jako první střílí Iniesta, míří však hodně nepřesně. 

BAR-ACM 4. - Na druhé straně se do levé poloviny pokutového území vehnal Ibrahimovič, ovšem místo zakončení si míč druhou nohou ukopnul do autu. 

BAR-ACM 5. - První velká šance Messiho. Argentinský střelec se s jedním ze spoluhráčů vydal proti trojicí obránců, vypracoval si dobrou pozici, ale jeho střela mířila doprostřed brány na připraveného Abbiatiho. 

BAR-ACM 7. - Další velká šance Barcy! Fabregas sklepnul v pokutovém území na Messiho, jenže ten ve vyložené gólovce selhal a poslal míč těsně vedle. 

BAR-ACM 10. - Třetí obrovská šance Messiho! Nejlepší fotbalista světa uniknul po levé straně, mohl sám prostřelit Abbiatiho, ovšem hledal ještě z druhé vlny a nevyhodněji nabíhajícího spoluhráče. 

BAR-ACM 10. - Barcelona bude kopat penaltu! Už už se zdálo, že je šance domácích zhacena, jenže míč se šťastně odrazil znovu k Messimu, jehož zezadu srazil Antonini. 

BAR-ACM 11. - Barcelona vede 1:0! K míči se staví sám MESSI a střelou k tyči otevírá skóre. 

BAR-ACM 13. - Do zajímavé pozice se probil Boateng, ovšem pálí jen do boční sítě. 

BAY-OMA 13. - Bayern vede 1:0! Prakticky ve stejném čase jako v Barceloně se mění skóre také v Mnichově. Ribéry si parádně obhodil hned tři hráče a jeho nahrávku přetavuje v gól OLIČ. 

BAY-OMA Bayern sice vede 1:0 a je postupu více než blízko, ale ani Olympique nebyl daleko od vstřelené branky. Proti střelám Brandaa a Valbueny musel předvést parádní zákroky gólman Neuer. 

BAR-ACM 25. - Milánští beci nyní nechali klidně operovat před pokutovým územím Iniestu s Messi a druhý jmenovaný měl dost času vystřelit. Jeho podebraný pokus však Abbiati bez problémů zlikvidoval. 

BAY-OMA 27. - Střely Oliče a Tymoščuka vyráží Mandanda. 

BAR-ACM 33. - Milán srovnává na 1:1! Barcelona nyní nechala příliš prostoru Ibrahimovičovi, který našel skulinu v obraně domácích, poslal míč na NOCERINA a ten tváří v tvář Valdésovi nezaváhal. 

BAY-OMA 37. - Bayern vede 2:0! Alaba s Ribérym se rozjeli do protiútoku, pěkně si několikrát vyměnili míč a jejich práci zúročil znovu OLIČ. 

BAR-ACM 40. - Z ničeho nic rozhodčí píská další penaltu. Barcelona se chystala zahrát rohový kop a současně s uvedením míče do hry úplně zbytečně stáhnul Nesta Busquetse. 

BAR-ACM 41. - K exekuci pokutového kopu se staví opět MESSI a střelou k opačné tyči než poprvé také tentokrát proměňuje. 

BAR-ACM 45.+1 - Ibrahimovičův přímý kop z dobré vzdálenosti blokuje barcelonská zeď. 

45. Na obou stadionech skončil první poločas. 

- Ani v Barceloně ani v Mnichově se diváci jistě nenudí. Barcelona milánského soupeře přehrává a mohla využít i více šancí. Dvě proměněné penalty ji zatím stačí k vedení 2:1, což jí momentálně zajišťuje postup. Bude to však ještě velká bitva. Naopak Bayernu by účast v semifinále mohla vzít jen shoda velmi nešťastných náhod. V celkovém součtu vede nad Olympiquem už 4:0. 

46. Začaly druhé poločasy. 

BAR-ACM 46. - Ibrahimoviče v nadějné šanci zblokoval Alvés. Poté se v pokutovém území krátce po sobě svalili dva hráči AC Milán, ovšem píšťalka rozhodčího zůstala němá. 

BAR-ACM 48. - Xaviho přímý kop jen těsně minul růžek Abbiatiho svatyně. 

BAR-ACM 53. - Na vysoký míč vyskakují Valdés a také dva hráči AC, útočnou snahu italského celku hatí odpískaný ofsajd. 

BAR-ACM 53. - Barcelona vede 3:1! Messiho střelu z hranice vápna zblokoval Mexéz, ovšem jen k INIESTOVI, který zblízka překonává Abbiatiho potřetí. 

BAR-ACM 57. - Messi opět předvedl obdivuhodné zrychlení, ovšem tentokrát jej zradilo hodně nepřesné zakončení. 

BAY-OMA Na Bayernu je to stále 2:0 pro domácí, kteří drží svůj postup v rukách už velmi pevně. Zvýšit mohl Ribéry, ovšem proti svému bývalému zaměstnavateli se netrefil. 

BAR-ACM 61. - Velký zkrat předvedl Piqué, když při rozehrávce nastřelil Robinha. Ten se řítil sám na Valdése, který jej však bravurně vychytal. Případný gól by ale stejně neplatil, rozhodčí si všimli nějakého přestupku, zřejmě ruky Robinha. 

BAY-OMA 66. - Ve velmi dobré příležitosti Brandao chybu Neuera netrestá. 

BAR-ACM 67. - Dnes velmi aktivní Boateng se v pokutovém území otočil s míčem a přihrával na souběžně číhajícího Robinha. Barcelonský obránce však míč s vypětím sil na Robinha nepropustil. 

BAR-ACM 69. - Messi vyslal do gólovky Thiaga, ten však balon posílá půl metru vedle tyče. 

BAY-OMA 77. - V Mnichově jsou poslední chvíli u míče více hosté, ovšem nic ze své převahy nevytěžili. 

BAR-ACM 82. - Milánští se snaží aktivně přistupovat k domácím borců, ti se však míče nechtějí jen tak vzdát a drží postupový výsledek. 

BAR-ACM 86. - Messi se ještě pokoušel náskok Barcelony navýšit, ale chumel tří protivníků byl na něj tentokrát příliš velkým soustem. 

BAR-ACM 87. - Další zahozenou šanci Barcelony má na svědomí Adriano. Z levé strany se řítil na Abbiatiho, jenže ani netrefil branku. 

BAY-OMA 90.+2 - Zápas skončil, Bayern opakuje výsledek z úvodního utkání a poráží Olympique Marseille znovu 2:0, postupuje tedy po celkové výhře 4:0. 

BAR-ACM 90.+4 - Barcelona poráží v odvetě i celkově AC Milán 3:1 a je dalším semifinalistou letošního ročníku Ligy mistrů. 

- To je pro dnešek vše, přeji vám dobrou noc a příště na počtenou! 

 

Právě se děje

Další zprávy