ŽIVĚ Losování čtvrtfinále Ligy mistrů a Evropské ligy

Sport Sport
16. 3. 2012 13:20
Sledujte online losování ze švýcarského Nyonu
Messi slaví druhý gól do sítě Leverkusenu
Messi slaví druhý gól do sítě Leverkusenu | Foto: Reuters

Minuta po minutě

- To je pro dnešek vše, děkuji za pozornost a těším se nashledanou u dalších online přenosů. 

- Opakování je matka moudrosti, toto jsou čtvrtfinálové dvojice Evropské ligy: Alkmaar - Valencie, Schalke - Athletic Bilbao, Sporting Lisabon - Charkov, Atlético Madrid - Hannover. 

- Belodedici vylosoval i případné semifinálové duely. Pavouk vypadá takto: Atlético Madrid/Hannover - Alkmaar/Valencie, Sporting Lisabon/Charkov - Schalke/Athletic Bilbao. 

- Poslední čtvrtfinále bude soubojem Atlética Madrid s německým Hannoverem. 

- Další dvojici tvoří Sporting Lisabon a Metalist Charkov. 

- Teď se svého soupeře dozví přemožitel Viktorie Plzeň, německé Schalke 04. Raúl, Huntelaar a spol. se střetnou s Athléticem Bilbao. Španělský tým šokujícím způsobem vyřadil Manchester United. 

- Prvním vylosovaným celkem je nizozemskýAZ Alkmaar. Belodediciho ruka rozhodla o tom, že jeho soupeřem ve čtvrtfinále bude španělská Valencia. 

- Losovat bude bývalý rumunský fotbalista Miodrag Belodedici. Už je připraven. 

- V Nyonu probíhá představování osmičky nejlepších týmů. 

- Za chvíli začne v Nyonu losování čtvrtfinále Evropské ligy. V koši je těchto osm klubů: Alkmaar, Athletic Bilbao, Atlético Madrid, Hannover, Charkov, Schalke, Sporting Lisabon, Valencie. 

- Ještě jednou zopakujme složení čtvrtfinálových dvojicí: APOEL Nikósie - Real Madrid, Marseille - Bayern Mnichov, Benfica - Chelsea, AC Milán - Barcelona. 

- Los semifinále je následující: Vítěz utkání Marseille - Bayern se střetne s lepším z dvojice APOEL - Real. Druhé semifinále tedy vzejde z dalších dvou zápasů: Benfica/Chelsea - AC Milán/Barcelona 

- Čtvrtá dvojice je tedy jasná. Opakuje se souboj ze základní skupiny soutěže. AC Milán půjde proti Barceloně. 

- Benfica Lisabon je dalším vylosovaným celkem. A portugalský tým vyzve londýnskou Chelsea s Petrem Čechem. 

- A je tady druhá dvojice. První zápas doma bude hrát Olympique Marseille. Francouzský celek se utká s Bayernem Mnichov. 

- Prvním vylosovaným týmem je APOEL Nikósie. Kdo bude jeho soupeřem? Real Madrid! 

- Infantino pozval na pódium bývalého německého fotbalistu Paula Breitnera. Ten bude mít dnešní losování na starosti. 

- V osudí je šest klubů, které v předchozích letech slavnou soutěž ovládly. 

- Nyní už probíhá představování všech osmi týmů, které budou bojovat o prestižní trofej. 

- Ceremoniál začíná. Jako tradičně ho uvádí generální sekretář UEFA Gianni Infantino. Na úvod poslal kondolence pozůstalým obětí nedávné tragické nehody autobusu, která se odehrála právě ve Švýcarsku. 

- V Nyonu se nelosuje pouze čtvrtfinále, ale rovněž celý pavouk až k finálovému utkání, které se odehraje 19. května v Mnichově. Už dnes tak budeme moci odhadovat, který tým má k vysněnému finále nejschůdnější cestu. 

- Právě v dresu londýnského klubu uvidíme ve čtvrtfinále jediného českého zástupce. K postupu Blues přispěl skvělými zákroky reprezentační brankář Petr Čech. 

- V milionářské soutěži už odzvonilo nedávné hegemonii anglických týmů. Letos se do finálové osmičky probojovala pouze Chelsea, a i ta měla namále. Italskou Neapol vyřadila až díky gólu Branislava Ivanoviče v prodloužení domácího duelu. 

- Ve čtvrtfinále chybí řada favorizovaných celků, naopak velkého úspěchu dosáhli outsideři, především kyperský APOEL. Nečekala se ani účast Benficy Lisabon či Olympique Marseille. 

- Ale nejprve zaměřme pozornost na Ligu mistrů. V osudí je osm nejlepších týmů letošní sezony. Tady jsou v abecedním pořadí: AC Milán, APOEL Nikósie, Barcelona, Bayern Mnichov, Benfica Lisabon, Chelsea, Marseille a Real Madrid. 

- Dobrý den, vítejte u online reportáže z losování závěrečné fáze evropských fotbalových soutěží, Ligy mistrů a Evropské ligy. Dnes se dozvíme čtvrtfinálové dvojice. Los Champions League začíná ve švýcarském Nyonu v 11:45. Evropská liga je na pořadu ve 13 hodin. 

 

Právě se děje

Další zprávy