Chelsea zachránila Anglii. Po famózním obratu jde dál

Sport Sport
15. 3. 2012 6:00
Real Madrid - CSKA 4:1, Chelsea - Neapol 4:1PP
John Terry se raduje z druhé branky Chelsea.
John Terry se raduje z druhé branky Chelsea. | Foto: Reuters

Londýn/Madrid - Fotbalisté Chelsea zachránili čest anglických týmů, když jako jediní postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Mezi nejlepších osm týmů se Chelsea dostala po výhře 4:1 po prodloužení nad Neapolí, a dokázala tak postoupit i přes dvougólovou ztrátu (1:3) z úvodního utkání v Itálii. 

Vítězný gól vstřelil v poslední minutě prvního prodloužení Branislav Ivanovič. 

Čtěte také:
Zápas Chelsea - Neapol jsme sledovali online ZDE
Rekordní kanonáda Bayernu, postupuje i Marseille
Lavezzi s Cavanim pokořili Čecha, Neapol slaví

Papírové předpoklady potvrdil Real Madrid, když porazil na svém hřišti CSKA Moskva 4:1, a po úvodní remíze 1:1 si s přehledem zajistil postup. Real s Barcelonou jsou tak jedinými dvěma čtvrtfinalisty, kteří pocházejí ze stejné země.

Chelsea zachránili zkušení matadoři

Od prvních minut utkání Chelsea - Neapol se hrál pohledný fotbal. Domácí museli otevřít hru a to fotbalu svědčilo. Několika důležitými zákroky se v prvních dvaceti minutách blýsknul v bráně Chelsea Petr Čech.

Účet zápasu však ve 28. minutě otevřel Didier Drogba a domácí publikum bylo rázem veselejší. A když na začátku druhé půle přidal další trefu John Terry, vypadalo to s postupem londýnského klubu hodně nadějně.

Jenže zanedlouho přišel kontr Neapole a bomba Gökhana Inlera skončila za zády českého gólmana. Rázem bylo všechno naopak a za těchto okolností by dál šli hosté.

V 75. minutě však srovnal účet dvojutkání z pokutového kopu za ruku Dosseny Frank Lampard a zápas směřoval do prodloužení.

To opravdu přišlo a šťastnějším týmem v něm byla Chelsea. Ve 105. minutě přihrávku Drogby pohotově zužitkoval Ivanovič a zvýšil na 4:1 pro Chelsea.

Další branka už nepadla, a Chelsea se tak stala posledním čtvrtfinalistou soutěže.

Realu pojistil postup dvěma góly Ronaldo

Realu Madrid sice po úvodním zápasu, který skončil 1:1, stačila i bezbranková remíza, na to ale tým trenéra Josého Mourinha nehrál.

Foto: Reuters

Ve 26. minutě otevřel skóre zápasu útočník Gonzalo Higuaín.

To ale bylo do poločasu všechno a výsledek dvojutkání byl stále otevřený. V 55. minutě se však zdálky trefil Cristiano Ronaldo a utkání se začínalo jasně rýsovat ve prospěch madridského celku.

O čtvrthodiny později zvyšoval už na 3:0 Karim Benzema a bylo téměř rozhodnuto. Moskva se ale ještě nevzdala, a tak vydřela alespoň snížení z kopačky Zorana Tošiče.

V poslední minutě nastavení ještě přidal sladkou tečku znovu Ronaldo.

Výsledky:

Real Madrid - CSKA Moskva 4:1 

Branky: 55. a 90.+3 Ronaldo, 26. Higuaín, 70. Benzema - 77. Tošič. Rozhodčí: Lannoy (Fr.). První zápas: 1:1, postoupil Real.

Chelsea - Neapol 4:1 po prodloužení

Branky: 28. Drogba, 47. Terry, 75. Lampard z pen., 105. Ivanovič - 55. Inler. Rozhodčí: Brych (Něm.). První zápas: 1:3, postoupila Chelsea.

Přehled účastníků čtvrtfinále (los proběhne v pátek):

Chelsea, Real Madrid, Bayern Mnichov, Marseille, Apoel Nikósie, Barcelona, AC Milán, Benfica Lisabon.

 

Právě se děje

Další zprávy