VIDEO Hoeness seřval reportéra. Kladl zasr... otázky

Sport ČTK Sport, ČTK
23. 2. 2012 12:45
Šéfa Bayernu popudil dotaz na Ribéryho nepodání ruky s trenérem Heynckesem

Basilej - Když se novináři po středečním osmifinále Ligy mistrů mezi Basilejí a Bayernem Mnichov (1:0) ptali Uliho Hoenesse na incident, kdy naštvaný Franck Ribéry nepodal trenérovi Juupu Heynckesovi ruku při střídání, pořádně tím prezidenta Bayernu  rozzlobili.

"Vy s tím vaším zasr... podáním ruky. Pokaždé tohle podání ruky. To je přece, sakra, jedno. Když jsem na sebe naštvanej, naštvanej na ten zápas, tak prostě nepodám ruku. Jsme tu snad v dívčím penzionátu? Ta hra pro vás není tak důležitá, jako tohle zasr... podání ruky, pokaždé," hřímal slavný Uli.

Čtěte také:
Bayern prohrál v Basileji, Inter nestačil na Marseille

Reportér Sky Sports namítl, co to je za reakci. Ale Hoeness pokračoval: "Ale dejte pokoj. Diskutujeme jenom o podání ruky a všem, co je vedlejší. A ne o fotbalovém zápase."

Napětí v Bayernu sílí. Na jaře se mu vůbec nevede

Bayern v úvodním zápase osmifinále prohloubil své jarní trápení a dusno se zvyšuje. Podzimní bundesligový půlmistr klesl v domácí soutěži na třetí místo a teď se musí strachovat také o své další účinkování v Lize mistrů.

Uli Hoeness
Uli Hoeness | Foto: Reuters

"Musíme se probudit. Dosáhli jsme kritického momentu v této sezoně a musíme to rychle otočit," uvedl ředitel Bayernu Karl-Heinz Rummenigge.

Kouč Jupp Heynckes ale věří, že Mnichované ve své aréně nepříznivý vývoj otočí.

"Není to komfortní situace, ale ve své kariéře už jsem tyhle situace zažil. Zvony bijí na poplach, ale stále před sebou máme odvetu, ve které můžeme tenhle výsledek opravit. Určitě máme na to, abychom Basilej doma porazili 2:0," mínil Heynckes.

Současnou nepohodu uvnitř bavorského týmu symbolizovala i zmíněná situace z druhého poločasu.

Heynckes dvacet minut před koncem stáhl ze hry Francka Ribéryho a naštvaná francouzská hvězda kolem něj u střídaček prošla bez mrknutí oka, aniž by si s ním plácla.

Trenér Basileje: Před odvetou jsme ve skvělé pozici

Naopak fotbalisté Basileje, kteří odstranili z cesty loňského finalistu Manchester United, pokračují ve spanilém tažení soutěží i v jarní vyřazovací fázi. Švýcarský šampion po výhře nad Bayernem věří, že může uspět i v odvetě a bavorského giganta vyřadit.

"Porazili jsme Manchester a teď Bayern, pravděpodobně dva z nejlepších týmů na světě. Byl to skvělý výkon," pochvaloval si po zápase brankář Yann Sommer.

Radost střelce Valentina Stockera
Radost střelce Valentina Stockera | Foto: Reuters

Výhra Basileje se nerodila lehce a základy k ní dost možná položil poločasový proslov kouče Heika Vogela v kabině.

"S první půlí jsem nebyl spokojený. Hráčům jsem řekl, že potřebujeme více držet míč. Byli schopni to přenést do druhého poločasu a samozřejmě jsme měli i trochu štěstí při střídání," připomněl Vogel fakt, že vítěznou branku obstaral v 86. minutě náhradník Valentin Stocker.

Domácí po další nečekané výhře nad jedním ze spolufavoritů soutěže dlouho slavili spolu s nadšeným publikem a radovat se mohl i český bek Radoslav Kováč, který opět zůstal pouze na lavičce. V útrobách stadionu už ale Basilejští mysleli hlavně na odvetu.

"Tohle vítězství je jedna věc a celkový výsledek je věc druhá. Ale určitě máme schopnosti na to skórovat venku, a pokud se nám to povede na hřišti Bayernu, bude to pro ně hodně složité. Před odvetou jsme ve skvělé pozici," mínil Vogel.

Triumf si užíval o to víc, že v Bayernu dříve pracoval jako trenér mládeže. V Basileji se podle něj vytvořila výjimečná parta, která svým zaujetím může konkurovat mnohem silnějším týmům.

"Můj celek má neuvěřitelnou vůli a také zdravé sebevědomí. Máme tu prostě dokonalou harmonii. Každý den si užíváme práci, kterou děláme, a vrací se nám to," podotkl Vogel.

 

Právě se děje

Další zprávy