Čech: Děláme hloupé chyby. O postup se ale porveme

ČTK ČTK
22. 2. 2012 11:30
Podle Villase-Boase tým sráží hloupé chyby obránců
Petr Čech.
Petr Čech. | Foto: Reuters

Neapol - Petr Čech věří, že i přes porážku 1:3 s Neapolí v úvodním osmifinále fotbalové Ligy mistrů může jeho tým doma dvojzápas otočit a postoupit.

Londýnský celek nevyhrál už páté utkání za sebou a reprezentačního gólmana mrzí, že se nedaří krizi zlomit.

"Dopadlo to přesně naopak, než jsme si přáli. Ale můžeme za to my všichni, kdo jsme byli na hřišti. Děláme hloupé chyby a to nás sráží," uvedl Čech na svých webových stránkách.

Čtěte také:
Lavezzi s Cavanim pokořili Čecha, Neapol slaví
Čech: Poslední nezdary chceme zlomit výhrou v Neapoli

Devětadvacetiletý gólman považoval za klíčový moment zápasu to, že domácí stihli do konce prvního poločasu otočit skóre.

"Rozhodující byl druhý gól těsně před pauzou. Změnil ráz celé druhé půle. Oni vedli, stačilo jim bránit a čekat na brejky, což hráčům Neapole dokonale sedí. Nakonec dali ještě jeden gól, který dělá odvetu ještě složitější," konstatoval Čech.

Podle něj není postup do čtvrtfinále ztracen. Chelsea by však doma musela vyhrát minimálně dvoubrankovým rozdílem.

"Rozhodně se nevzdáváme. Pořád nejsme venku a musíme se o postup porvat," uvedl Čech. Druhou gólovou situaci, při níž si Edinson Cavani zřejmě pomohl rukou, prý reprezentační gólman pořádně neviděl.

Villas-Boas: První dva góly bychom při lepší souhře neinkasovali

Trenér Chelsea André Villas-Boas viděl hlavní problém v proměňování šancí. "Rozdíl mezi týmy byl v efektivitě před brankou. Udělali jsme několik chyb a Neapol jich využila," řekl portugalský kouč.

André Villas-Boas v rozhovoru s Goranem Panděvem.
André Villas-Boas v rozhovoru s Goranem Panděvem. | Foto: Reuters

Chybující obraně "Blues" na stadionu San Paulo výrazně chyběl kapitán John Terry, který musí na operaci zraněného kolena a mimo hru bude až dva měsíce.

"Musíme zapracovat na organizaci v obranné čtveřici. Když tyhle problémy vyřešíme, budeme moci víc těžit z našich šancí. První dva góly bychom při lepší souhře neinkasovali," uvedl Villas-Boas.

Trenér Neapole Walter Mazzari litoval, že jeho tým nevstřelil čtvrtý gól ze situace, při níž Maggiovu střelu vykopl z brankové čáry obránce Ashley Cole.

"Škoda, jinak bychom jeli do Londýna ještě klidnější. Chelsea byla silná, jak jsme si to mysleli. Hlavně vepředu jsme byli výborní a zareagovali na jejich vedoucí gól. Zažili jsme těžkých patnáct minut, ale od vyrovnání jsme byli postupně stále silnější," prohlásil kouč.

 

Právě se děje

Další zprávy