Lavezzi s Cavanim pokořili Čecha, Neapol slaví

Aleš Vávra Aleš Vávra
21. 2. 2012 22:42
CSKA Moskva - Real Madrid 1:1, Neapol - Chelsea 3:1
Edinson Cavani.
Edinson Cavani. | Foto: Reuters

Neapol, Moskva - Fotbalisté Realu Madrid vstoupili do osmifinále milionářské Ligy mistrů remízou 1:1 na hřišti CSKA Moskva. Královský klub dlouho vedl, když se již v prvním poločase prosadil tvrdou střelou portugalský kanonýr Cristiano Ronaldo.

O výhru přišli svěřenci Josého Mourinha až ve třetí minutě nastaveného času. Cennou remízu domácím zařídil švédský středopolař Pontus Wernbloom.

Čtěte také:

Čech: Poslední nezdary chceme zlomit výhrou v Neapoli
Další rána pro Chelsea. Terry musí na operaci kolena

Přímo na trávníku byl u vyrovnávací branky také český útočník Tomáš Necid, který v 82. minutě vystřídal Zorana Tošiče. Real Madrid vůbec poprvé v letošním ročníku soutěže nevyhrál.

Ronaldo slaví s Arbeloou úvodní branku.
Ronaldo slaví s Arbeloou úvodní branku. | Foto: Reuters

Zápas pro Real nezačal dobře. Zraněného Benzemu musel po pár minutách vystřídat Higuaín. Fotbalově ale španělský velkoklub dominoval. A ve 28. minutě se dočkal zasloužené branky. K míči se ve vápně dostal Ronaldo a levačkou překonal Čepčugova.

Další šance ve druhé půli zahodili Ronaldo a Callejón a tak přišel trest. Wernbloom v nastaveném čase zúročil závěrečný tlak CSKA.

Krásný zápas v Neapoli, domácí zdolali Chelsea

Ve druhém úterním utkání pokořila Neapol londýnskou Chelsea 3:1. Hosty sice dostal do vedení po chybě domácí obrany Španěl Juan Mata, nadšeně hrající Neapol ovšem ještě v první půli skóre otočila.

Skvělou formu potvrdila dvojice jihoamerických útočníků, Argentinec Ezequiel Lavezzi a Urugayec Edinson Cavani. Ve 38. Lavezzi chytrým obstřelem vyrovnal. Brankář Petr Čech si na jeho střelu sáhl, ovšem míč zapadl přesně k tyči.

Na 2:1 upravil v nastaveném čase první půli Cavani, kterého na zadní tyči našel přesný centr záložníka Inlera. Cavani zakončoval ramenem a někteří hráči Chelsea reklamovali ruku. Španělský sudí Velasco Carballo ovšem branku bez sebemenšího váhání uznal.

Skvělý výkon domácích vygradoval ve druhé půli. V 65. minutě se blýskl opět Cavani, který předložil míč jako na zlatém podnosu Lavezzimu. Ten do poloodkryté branky suverénně skóroval a dal Neapoli velkou šanci do odvety.


Úvodní osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

CSKA Moskva - Real Madrid 1:1 (0:1)
Branky: 90.+3 Wernbloom - 28. Ronaldo. Rozhodčí: Kuipers (Niz.). Diváci: 72.819.

Neapol - Chelsea 3:1 (2:1)
Branky: 38. a 65. Lavezzi, 45.+2 Cavani - 27. Mata. Rozhodčí: Velasco Carballo (Šp). Diváci: 55.000.

 

Právě se děje

Další zprávy