Vrba: Pořád máme šanci. O postup se pojedeme poprat

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
16. 2. 2012 22:00
Trenéra Plzně mrzí zahozené šance ve druhé půli
Pavel Vrba
Pavel Vrba | Foto: Reuters

Plzeň - Spokojený s výkonem svého týmu, ale už méně s výsledkem byl po úvodním utkání 1. kola play off Evropské ligy proti Schalke 04 (1:1) trenér fotbalistů Plzně Pavel Vrba.

Výsledek sice po průběhu hry považuje za zasloužený, mrzí ho však, že jeho hráči neproměnili za stavu 1:0 pro Plzeň řadu šancí na zvýšení vedení. Vyrovnání proto považuje za logický trest.  

"Na to, že jsme nehráli dva a půl měsíce mistrovskej zápas, tak jsme hráli dobře a Schalke jsme přehrávali. Moc mě mrzí, že jsme neproměnili ve druhém poločase minimálně tři velké šance, které jsme měli a Schalke nás za to potrestalo. Vzhledem k vývoji je to však asi zasloužená remíza," řekl Vrba na tiskové konferenci po utkání.

Čtěte také:
Online reportáž ze zápasu si přečtěte ZDE
Plzeň nevyužívala šance a se Schalke jen remizovala

Pane trenére, odpovídala podle Vás remíza 1:1 dění na hřišti?
Měli jsme víc gólových příležitostí a moc mě mrzí, že jsme ty gólové situace nevyužili a vítězství si nepojistili. Schalke stačí hrát na nula nula, takže bude doma hrát ze zajištěné obrany. Přesto věřím, že tam předvedeme dobrej fotbal a nějakej gól tam dáme.

Za stavu 1:1 už se hráči moc dopředu nehnali. Báli se, aby po dalším inkasovaném gólu nepřišli o šanci na postup?
Hráčům jsem před zápasem říkal, že jakýkoliv výsledek, který nás před odvetou udrží v boji o postup, bude dobrý. A ani stav 1:1 není takový, při kterém bysme o šance přišli.

Potěšil Vás výkon premiérového střelce Vladimíra Daridy, který by měl ve středu zálohy nahradit Petra Jiráčka?
Nechci vyzvedávat jednotlivce, celé mužstvo předvedlo zodpovědnej výkon. Schalke jsme velmi potrápili a byli jsme velmi blízko vítězství. Spíš než zahozené šance mě těší, že jsme se do těch šancí dostali a Schalke v tom předčili. Myslím, že je to pro nás i přes jejich zahazování dobrá vizitka.

S jakým cílem pojedete k odvetě?
Jsme ve stejné situaci jako v Lize mistrů s BATE Borisov. Doma jsme remizovali také 1:1 a do Minsku jsme jeli s tím, že tam musíme vyhrát, což se povedlo. Schalke má sice mnohem zkušenější a kvalitnější tým než Borisov, o postup se ale pojedeme poprat.

Kvůli třetí žluté kartě v této sezoně Vám však bude chybět Pavel Horváth?
Problémem absence Pavla určitě je, v zápasech venku totiž dokázal podržet míč a hráče uklidnit. Spíš se ale divím tomu pravidlu, že jsme hráli v sezoně třináctej zápas v pohárech a Pavel bude po třetí žluté kartě stát. Přijde mi to zvláštní, protože některé týmy odehrají za sezonu mnohem méně utkání a žlutých karet tolik nedostanou. Tomu moc nerozumím.

Překvapilo vás Schalke dnešním defenzivním výkonem?
Měl jsem šanci je několikrát vidět, i na vlastní oči a Schalke předvedlo přesně to, co jsem od nich očekával.

Nemrzí vás, že diváci na protest proti výši vstupného prvních deset minut nefandili?
Nechci se k tomu vyjadřovat, ale věřím, že na ten zápas venku přijede hodně našich fanoušků a budou slyšet v plné parádě.

 

Právě se děje

Další zprávy