Plzeň nevyužívala šance a se Schalke jen remizovala

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
16. 2. 2012 20:50
Plzeň - Schalke 1:1 (1:0)
Klaas-Jan Huntelaar
Klaas-Jan Huntelaar | Foto: Reuters

Plzeň - Fotbalisté plzeňské Viktorie remizovali v úvodním zápase 1. kola play off Evropské ligy se Schalke 04 1:1.

Plzeň sice byla po celý zápas aktivnější a vypracovala si několik gólových šancí, proměnila však jen jedinou, když se ve 22. minutě trefila náhrada ve středu pole za Petra Jiráčka Vladimír Darida.

Litovat zahozených šancí mohla Plzeň především v 75. minutě, když se z ojedinělé šance trefil nizozemský kanonýr hostujícího týmu Klaas-Jan Huntelaar.

Do odvety, která je na programu za týden v Gelsenkirchenu, si tak lepší pozici pro postup vypracoval německý klub. Plzni navíc bude v odvetě kvůli třetí "pohárové" žluté kartě v této sezoně chybět kapitán Pavel Horváth.     

Čtěte také:
Vrba: Pořád máme šanci. O postup se pojedeme poprat
Online reportáž ze zápasu si přečtěte ZDE
Fotbalisté Plzně mají stejnou cenu jako Huntelaar
Plzeň proti Putinovým oblíbencům a miliardám z Gazpromu
Horváth: Chci Schalke porazit stejně jako se Slavií
Raúl a spol.? Skočím za nimi na hotel, plánuje Látal

Plzeň vstoupila do zápasu velmi aktivně. Ve druhé minutě se svým klasickým způsobem probíjel po levé straně do vápna Pilař, těsně za ním napřahoval ke střele, na poslední chvíli mu však míč ve skluzu odkopl kapitán Schalke Höwedes.

V 10. minutě napřáhl zpoza vápna Huntelaar, brankář Plzně Čech sice míč zasáhnul, ovšem velmi nepřesvědčivým způsobem a míč se došoural těsně mimo bránu.

Huntelaar mohl skórovat také o sedm minut později. Naběhl si na Fuchsův centr z levé strany, z malého vápna však nasměroval míč jen do Čechovy náruče.

Ve 22. minutě však poprvé udeřilo na druhé straně. Secvičený signál po rohovém kopu vyšel Plzni znamenitě. Horváth našel na hranici velkého vápna neobsazeného Vladimíra Daridu a "náhrada" za Petra Jiráček se levačkou trefil přesně k tyči Unnerstallovy brány.

Tři minuty před koncem prvního poločasu Plzeň zahrála po rohu stejný signál, tentokrát pálil zpoza vápna Rajtoral a Unnerstall se musel hodně natahovat, aby jeho střelu do šibenice vytáhl mimo bránu.   

V 56. minutě si Viktoria vypracovala hned tři gólové situace v řadě.

Nejprve se odrazil míč za velké vápno k Petrželovi a jeho střelu levačkou vytěsnil Unnerstall těsně mimo bránu. Na rohový kop si vyskočil nejvýše Bakoš a jeho hlavičku zastavil na brankové čáře tělem Matip, který srazil i následnou dorážku Pilaře.

Po dalším rohovém kopu doputoval míč po plzeňské kombinaci za velké vápno opět k Pilařovi, jehož přízemní střela mířila znovu těsně mimo bránu.

O pět minut později měl na kopačce další gólovou šanci Bakoš, který běžel z pravé strany sám na brankáře Schalke, do střely se mu však ve skluzu vložil Papadopoulos a sražený míč doputoval obloučkem jen těsně vedle tři tyče.  

V 69. minutě mohlo Schalke zničehonic vyrovnat, když si na rohový kop nejvýše vyskočil právě Papadopoulos, jeho hlavička však skončila těsně vedle.

Viktoriáni však odpověděli hned vzápětí. Po Pilařově průniku napřáhl Darida z podobného místa jako v prvním poločase, tentokrát však pravačkou mířil těsně nad břevno.

Čtvrt hodiny před koncem však přišel pro domácí publikum šok. Farfánovu střelu ve skluzu sice brankář Čech vyrazil, míč však doputoval na malé vápno k hostujícímu ostrostřelci Huntelaarovi, který neměl problém do opuštěné branky skórovat.  

Schalke se ihned poté zatáhlo na svou polovinu a Plzni se až do konce zápasu nepodařilo dostat na dostřel Unnerstallovy branky.

Výsledek:

Viktoria Plzeň - Schalke 04 1:1 (1:0)
Branky: 22. Darida - 75. Huntelaar. Rozhodčí: Lannoy (Fr.)
Rozhodčí: Lannoy - Dansault, Cano (všichni Fr.). ŽK: Horváth - Obasi, Fuchs. Diváci: 11.435.
Plzeň: Čech - Rajtoral, Čišovský, Procházka, Limberský - Horváth, Darida - Petržela (66. Ďuriš), Kolář (89. Wágner), Pilař - Bakoš (80. Berger). Trenér: Vrba.
Schalke 04: Unnerstall - Höwedes, Papadopulos, Matip, Fuchs - Höger, Jones - Obasi (62. Farfán), Raúl (69. Marica), Draxler - Huntelaar. Trenér: Stevens.

 

Právě se děje

Další zprávy