VIDEO Milán má postup na dosah. Arsenalu dal čtyři góly

ČTK Jaroslav  Šindelář ČTK, Jaroslav Šindelář
15. 2. 2012 23:00
Petrohrad - Benfica 3:2, AC Milán - Arsenal 4:0
Foto: Reuters

Milán/Petrohrad - Fotbalisté AC Milán rozdrtili v úvodním duelu osmifinále Ligy mistrů Arsenal v sestavě s Tomášem Rosickým 4:0 a mají blízko k postupu mezi osm nejlepších týmů.

Přemožitel Plzně ve skupině rozhodl o první výhře nad anglickým soupeřem po sedmi zápasech dvěma trefami už v úvodní půli, po pauze přidal svůj druhý gól v utkání Robinho a skóre uzavřel z penalty Ibrahimovic.

Ve druhém duelu Petrohrad otočil skóre proti Benfice Lisabon a i díky dvěma brankám Širokova zvítězil 3:2.

Čtěte také:
Arsenal hýří sebevědomím. Na San Siru chce znovu uspět
VIDEO Kadlec dal gól Barceloně, Leverkusen ale prohrál

AC Milán vstoupil do ostře sledovaného šlágru s touhou oplatit Arsenalu čtyři roky starou domácí porážku ze San Sira 0:2, která tehdy ve stejné fázi soutěže znamenala vyřazení.

Italský velkoklub poté v dalších sezonách vypadl v play off i s Manchesterem United a Tottenhamem.

Podívejte se na sestřih utkání (zdroj: footyrom.com) - článek pokračuje pod videem

Tentokrát ale "rossoneri" proti anglickému soupeři od začátku diktovali tempo a nesrazilo je ani vynucené střídání zraněné opory Seedorfa už po necelých dvanácti minutách hry. Za chvíli totiž Milánští vedli, když se po Nocerinově vysunutí s pomocí břevno krásně trefil Boateng.

Arsenal v útoku takřka nehrozil a naopak propadal při rychlých brejcích spolehlivě bránícího domácího týmu. Po jednom z nich AC Milán zvýšil.

Kanonýři reklamovali ofsajd, mezitím jim po straně utekl Ibrahimovic a z jeho centru se v 38. minutě hlavou prosadil Robinho.

Kouč Arsenalu Wenger po přestávce poslal na hřiště kanonýra Henryho, tomu ale poslední zápas za londýnský klub před skončením hostování a návratem do New Yorku pořádně zhořkl.

Ještě než se na trávníku rozkoukal, inkasovali "Kanonýři" ve 49. minutě po další chybě v obraně od Robinha podruhé, a když v dalším průběhu neproměnili několik šancí, zasadil jim Ibrahimovic z penalty čtvrtý úder.

Švédský kanonýr zaznamenal pátý gól v pátém zápase této sezony Ligy mistrů.

Petrohrad ve dvacetistupňovém mrazu zdolal Benfiku

Fotbalisté Petrohradu dokázali v dvacetistupňovém mrazu zvítězit v úvodním zápase nad Benfikou Lisabon, když ve svém premiérovém utkání play off Ligy mistrů vyhráli 3:2.

Portugalský tým vedl od 20. minuty zásluhou uruguayského obránce Maxiho Pereiry, který tak ukončil 335 minut dlouhou sérii Petrohradu v soutěži bez obdrženého gólu.

Zenit Petrohrad bojoval s Undinese Calcio alespoň o prodloužení marně.
Zenit Petrohrad bojoval s Undinese Calcio alespoň o prodloužení marně. | Foto: Reuters

Domácí tým, který naposledy nastoupil k soutěžnímu utkání 6. prosince, však o sedm minut později vyrovnal, když se trefil defenzivní záložník Roman Širokov. 

V 71. minutě otočil vedení na stranu domácího týmu střídající pětatřicetiletý veterán Sergej Semak, který po parádní kombinaci překonal patičkou brankáře Benfiky.

Tři minuty před koncem základní hrací doby však vyrovnal po zaváhání brankáře Ževnova paraguajský útočník Benfiky Oscar Cardozo.

Hned po rozehrávce však chyboval i střelec prvního gólu Pereira a Širokov druhým gólem v utkání rozhodl o první venkovní porážce Benfiky v soutěži v této sezoně. Širokov si navíc s pěti góly drží pozici nejlepšího střelcem týmu v Lize mistrů.

Odvety se hrají za tři týdny v Londýně a Lisabonu.

Výsledky:

Zenit Petrohrad - Benfica Lisabon 3:2 (1:1)

Branky: 27. a 88. Širokov, 71. Semak - 20. Pereira, 87. Cardozo. Rozhodčí: Eriksson (Švéd.).

AC Milán - Arsenal 4:0 (2:0)

Branky: 38. a 49. Robinho, 15. Boateng, 79. Ibrahimovic z pen. Rozhodčí: Kassai (Maď.).

 

Právě se děje

Další zprávy