Na Schalke se budou prodávat lístky od 1200 do 2000

ČTK ČTK
18. 1. 2012 17:30
Lístky se budou prodávat od 30. ledna v Plzni
Lístky se budou prodávat od 30. ledna v Plzni
Lístky se budou prodávat od 30. ledna v Plzni | Foto: Jakub Šafránek

Plzeň - Viktoria Plzeň bude prodávat vstupenky na úvodní zápas fotbalové Evropské ligy se Schalke 04 ve třech cenových relacích za 1200, 1500 a 2000 korun.

Dnes o tom informovalo vedení západočeského klubu. Předprodej začne na plzeňském stadionu 30. ledna pro držitele permanentních vstupenek, pro ostatní fanoušky pak 2. února.

Zápas s bundesligovým týmem se odehraje na stadionu ve Štruncových sadech 16. února od 19:00.

Plzeňští v pondělí definitivně získali potvrzení od UEFA, že duel může hostit zrekonstruovaný stadion ve Štruncových sadech, který má kapacitu 11.700 diváků.

Čtěte také:
Už žádný Eden. Plzeň přivítá Schalke na svém stadionu
Podepiš, nutí Plzeň Pilaře. Toho by chtěl i Augsburg

A dnes určili, za jakých podmínek můžou fanoušci získat vstupenky na očekávaný zápas proti týmu, v němž září třeba španělský útočník Raúl či nizozemský kanonýr Klaas Jan Huntelaar.

V prvních třech dnech předprodeje budou mít přednostní právo získat lístky držitelé permanentních vstupenek. Na jednu permanentku bude možné zakoupit dvě vstupenky, to platí i pro ostatní zájemce.

"Umožněním nákupu dvou vstupenek na jednu permanentku chceme opět vyjít maximálně vstříc právě jejich držitelům, kterých je k dnešnímu dni již přes dva tisíce," uvedl tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár s tím, že permanentkáři nemusejí získat vstupenky na svá tradiční místa.

Důvodem je, že část stadionu pro své potřeby obsadí UEFA.

Mluvčí: Obavy Schalke z předražení byly zbytečné

Jisté ale prý je, že pro plzeňské fanoušky je dopředu vyčleněno 7500 vstupenek. Ty nebude možné zakoupit přes internet, jedinou šancí, jak je získat, bude nákup přímo v plzeňské Doosan Areně ve Štruncových sadech.

Foto: Reuters

Klub bude prodávat vstupenky ve třech cenových hladinách, stejný postup zvolil i na podzimní zápasy Ligy mistrů proti Borisovu, Barceloně a AC Milán, které však Západočeši odehráli kvůli rekonstrukci svého stadionu v pražském Edenu.

Vstupenky se tehdy prodávaly v takzvaném balíčku na všechna tři utkání v cenách od 3200 do 4200 korun. V průměru tak jeden zápas fanoušky vyšel na 1060, 1200 a 1400 korun podle místa na stadionu.

Příznivci Schalke 04 zaplatí za své vstupenky 1200 korun, tedy nejnižší možnou cenu.

Přitom zástupci německého klubu po losování vyslovili obavu, aby lístky pro jejich fanoušky nebyly v Plzni předražené, a hovořili o tom, že Západočeši je budou prodávat až za 2500 korun. "Byla to zbytečná obava," podotkl Pillár.

 

Právě se děje

Další zprávy