Jiráček si může oddechnout. Kotník je ´jen´ vymknutý

Sport Sport
7. 12. 2011 16:30
Po těžkém výronu bude mít tři týdny absolutní klid
Po těžkém výronu bude mít Petr Jiráček tři týdny absolutní klid
Po těžkém výronu bude mít Petr Jiráček tři týdny absolutní klid | Foto: Jakub Šafránek

Plzeň - "Jen" s těžkým výronem pravého kotníku vyvázl záložník Plzně Petr Jiráček poté, co mu ho ve 26. minutě úterního zápasu Ligy mistrů proti AC Milán (2:2) prošlápl obránce soupeře Daniele Bonera.

Jiráček, který byl ze hřiště odnesen na nosítkách s bolestivou grimasou v obličeji a záhy poté byl vystřídán, si tak mohl oddechnout, protože se původně obával zlomeniny, popřípadě poškození vazů.

"V souboji mi protihráč pořádně přišlápl nohu, bolest byla v první chvíli opravdu veliká a bál jsem se vážnějšího zranění. Výron sice není nic příjemného, ale v tuto chvíli jsem za tuto diagnózu přeci jen rád," řekl pětadvacetiletý reprezentační záložník na klubovém webu.

Čtěte také:
Půjde Jiráček do Wolfsburgu? Paclík 120 milionů zvažuje
Paclík: Vrba a Slavia? Nikdy! A Magath za Pilařem nebyl

Nyní ho čekají tří týdny absolutního klidu, až poté podstoupí další kontrolu, na níž se rozhodne o dalším léčebném postupu. 

Jiráčka, o jehož služby má zájem bundesligový Wolfsburg, těší, že mužstvo v závěru dokázalo smazat dvougólový náskok soupeře.

"Škoda, že jsem si nemohl s klukama a plným stadionem vychutnat ten závěr. Kluci to zvládli fantasticky. Diváci si to každopádně zasloužili," těšilo Jiráčka, který kvůli léčbě bude muset oželet velkou část měsíčního volna.

"Plán dovolené se samozřejmě vzhledem k nařízenému klidu trošku pozmění, o to více se těším na klidné chvíle s přítelkyní a rodinou," dodal plzeňský záložník.

 

Právě se děje

Další zprávy