Guardiola varuje. Z Plzně ho zaujali Horváth a Pilař

ČTK ČTK
19. 10. 2011 9:00
´Musíme brát Plzeň vážně, vyřadila Rosenborg a Kodaň´
Pep Guardiola a David Villa.
Pep Guardiola a David Villa. | Foto: Reuters

Barcelona - Obletovaný trenér Barcelony Pep Guardiola se před dvěma lety "spálil", když jeho hvězdný tým v základní skupině Ligy mistrů doma podlehl ruské Kazani a pak si musel vyslechnout mnoho posměšných narážek.

Ve středečním duelu s Plzní, která také na Nou Camp dorazila v roli jasného outsidera, je proto kouč Katalánců obezřetný a svůj tým nabádá k plné pohotovosti.

Guardiola si nepřipouští jinou variantu, než že Barca z následujícího dvojutkání s Plzní získá šest bodů a zajistí si pohodlný postup do osmifinále soutěže, kde obhajuje titul.

Čtěte také:

Lionel Messi vs. Pavel Horváth: Jsou v něčem stejní? Něco jsme našli
Rooneyho penalty zajistily Manchesteru výhru v Galati
Výklep, či zázrak? Tipněte si zápas Barcelona - Plzeň
Po Španělsku Barca. Kolář se opět projede na kolotoči

"S Plzní jdeme tak trochu do neznáma a musíme být opatrní. Abych byl upřímný, tak před dvěma dny jsem o tom týmu nic nevěděl, ale teď už to je jiné. Mám poznatky o jejich hře, opravdu Plzeň musíme brát vážně, vyřadili Rosenborg, Kodaň... Neberte to jako frázi," prohlásil Guardiola na tiskové konferenci.

Sám si možná vybavil předloňský "zážitek", kdy "Barca" senzačně prohrála s Kazaní.

"Už jsme zažili zápasy s týmy, které třeba neměly takové jméno, ale o to větší nám pak nadělaly problémy. Co bude na zápase s Plzní nejtěžší? Už jen to, že jde o Ligu mistrů. Tam není žádný zápas jednoduchý. Že jsme třeba o Plzni tolik nevěděli, neznamená, že k ní nemáme respekt. V pohárech to tak bývá, že narážíte na týmy, které tolik známé nejsou," vysvětloval zaujatě Guardiola.

Václav Pilař.
Václav Pilař. | Foto: ČTK

Když prý analyzoval hru Plzně, zaujal jej hlavně její špílmachr Pavel Horváth a také další záložník Václav Pilař. "My zase budeme hrát naši rychlou hru. Snad najdeme volné prostory, ze kterých se dostaneme do šancí," uvedl strůjce tří triumfů Barcelony ve španělské lize a dvou v Lize mistrů.

Barcelona pod vedením Guardioly, který v katalánském velkoklubu vyrostl, získala v minulých sezonách ohromujících 12 trofejí z 15 možných, o které usilovala.

Čtyřicetiletý trenérský "zázrak" je pyšný na to, že vede k úspěchům svůj milovaný tým. "Pro mě je velké štěstí, že jsem udělal lídra z klubu, který je mým domovem. Kdekoliv budu, dál budu pokračovat ve stejné práci, ale stejně nic nevykompenzuje radost z toho, že jsem teď v Barceloně, se kterou jsme toho tolik dosáhli," líčil hrdý Katalánec.

 

Právě se děje

Další zprávy