Horváth: Spokojenost. Horší jak Žilina už nebudeme

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
14. 9. 2011 11:00
Horváth přiznal, že remíza byla zasloužená
Pavel Horváth si kryje míč před Matejou Kežmanem
Pavel Horváth si kryje míč před Matejou Kežmanem | Foto: Jakub Šafránek

Praha - Přestože fotbalisté Plzně neudrželi ve svém premiérovém zápase v základní skupině Ligy mistrů proti BATE Borisov vítězství a remizovali 1:1, kapitánovi Viktorie Pavlu Horváthovi to však jeho tradiční humor nesebralo.

"Jsme sice teď zklamaní, ale myslím, že jsme obstáli. Navíc máme bod z Ligy mistrů, takže horší jak Žilina už nebudem," vtikoval po zápase pětatřicetiletý střední záložník, který narážel na fakt, že Žilina při své premiérové účasti v základní skupině loni nezískala ani bod.

"Jestli je remíza dobrá, nebo špatná? Uvidíme až po šesti zápasech, jestli to bude stačit. Teď myslím na to, že jsme dostali gól po situaci, která se neměla stát. Mohli jsme zápas ve stavu 1:0 držet dýl a mít víc prostoru na to, abysme dali druhej gól. Ale bohužel," dodal.

Čtěte také:
Premiéra vyšla napůl. Plzeň s Borisovem remizovala
Utkání Plzeň - Borisov jsme sledovali minutu po minutě ZDE

Pavle, co chybělo k tomu, abyste zase vyhráli?
Dát ještě jeden gól. Třeba Kuba Hora tam měl dvě střely z vápna, který většinou na tréninku proměňuje. Možná, že byl malinko nervózní. Ale buďme rádi, že jsme se do takovejch situací dostali. Byli jsme určitě minimálně vyrovnanej soupeř týmu, kterej má daleko větší zkušenosti i rozpočet.

Jak vám bylo při premiéře Plzně v soutěži?
Měl jsem úplně nový kopačky, takže super.

Vy sám jste už Ligu mistrů zažil ve Sportingu. Nebyl jste však přeci jen nervózní, když zazněla její znělka?
My jsme si už po Kodani při večeři v Plzni na hotelu pouštěli znělku z telefonu. Když to začali hrát teď, hledal jsem po očku Jirase (Petra Jiráčka). On to prožívá malinko víc, než je zdrávo. Ale byl v klidu, jen mi ukazoval, že mu stojej chlupy na ruce.

A vy jste si na vaše zápasy za Sporting nevzpomněl?
Takový ty vzpomínky, že jsem tam stál před jedenácti lety, tam byly. Už v tunelu jsem to říkal klukům, že tohle je pro mě jiná fotbalová kariéra. Srovnat se to dá jedině tím, že všichni, co se mnou hráli tenkrát, už skončili. Figo, Roberto Carlos. Je dobrý, že jsem v kariéře přežil tyhle hvězdy. Každopádně to je teď rychlejší, ti top soupeři ve skupině navíc teprve přijdou. To asi bude jiná fofrovačka.

A nesvázala ta atmosféra ostatní hráče. Přeci jen jste si nevypracovali tolik šancí jako v předchozích zápasech...
Ani si nemyslím, že bysme byli svázaný. Ale už se to nehraje vabank, jde o jeden zápas ze šesti. Samozřejmě, média nás tlačila do toho, že tenhle zápas je jeden z rozhodujících. Ale já jsem přesvědčenej o tom, že se dá bodovat i se silnějšími soupeři. I když to samozřejmě budou daleko těžší zápasy. Každej bod se bude počítat, po těch šesti zápasech se uvidí, jak jsme na tom.

Mohla by vám pomoci jejich vzájemná remíza...
Ty mančafty jsou stoprocentně jinde, než jsme my. Takže každý bod s těmito giganty bude úspěch. Uvidíme, jak to bude dál. Hodnotit, jaký vliv tyhle výsledky budou mít na vývoj ve skupině, je hrozně těžký.

 

Právě se děje

Další zprávy