Sion s odvoláním neuspěl, Evropská liga zůstává Celtiku

ČTK ČTK
13. 9. 2011 18:05
Soud vrátil Sion do Evropské ligy, UEFA to zamítla
Podle UEFA má na Evropskou ligu nárok Celtic Glasgow
Podle UEFA má na Evropskou ligu nárok Celtic Glasgow | Foto: Sport

Bern - Evropská fotbalová unie (UEFA) zamítla odvolání švýcarského klubu FC Sion proti vyloučení z Evropské ligy.

Klub doplatil na neoprávněný start několika hráčů v kvalifikaci, místo něj ve čtvrtek na hřišti Atlétika Madrid nastoupí Celtic Glasgow, který ve čtvrtém předkole se Sionem původně vypadl.

Sion se opíral o rozhodnutí civilního soudu, na který se však podle regulí UEFA i mezinárodní federace FIFA nesmějí fotbalové kluby obracet. "Odvolací komise UEFA protest FC Sion odmítla. Proti tomuto rozhodnutí je možné podat odvolání k arbitrážnímu soudu pro sport (CAS) do deseti dnů od obdržení písemného odůvodnění," uvedla dnes UEFA.

Čtěte také:
UEFA vyřadila Sion z Evropské ligy, postupuje Celtic
Aukro vyhnalo kšeftaře. Za Barcu a spol chtěli 15 tisíc

Program základních skupin Evropské ligy začne ve čtvrtek a Atlético Madrid ještě dva dny před startem se stoprocentní jistotou nevědělo, proti komu na svém stadionu nastoupí. Sion totiž dnes oznámil, že uspěl u švýcarského soudu a má právo se do Evropské ligy vrátit.

Podle agentury AP si už zamluvil letenky do Španělska i hotel v Madridu. S protestem u UEFA však nepochodil.

Sion dostal v roce 2009 roční zákaz nakupovat posily, trest ale vstoupil v platnost až letos v lednu. Klub byl potrestán za to, že v roce 2008 podepsal smlouvu s egyptským brankářem Issámem El Hadárím bez svolení jeho zaměstnavatele Al Ahlí.

Švýcarský klub však tvrdí, že si zákaz odpykal už v předchozích přestupních obdobích. Spor dospěl až k mezinárodní arbitráži CAS, která už v červenci odvolání Sionu zamítla. Celtic původně vypadl po domácí remíze 0:0 a následné porážce 1:3 ve Švýcarsku.

 

Právě se děje

Další zprávy