Fotbalisté Plzně se o Ligu mistrů poperou s Kodaní

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
5. 8. 2011 12:10
První zápas sehrají 16. srpna v Kodani
Budou se viktoriáni radovat stejně jako proti Trondheimu?
Budou se viktoriáni radovat stejně jako proti Trondheimu? | Foto: Reuters

Nyon - Fotbalisté Plzně se o postup do základní skupiny Ligy mistrů utkají s nejtěžším možným soupeřem - dánským mistrem FC Kodaň, jenž v loňském roce postoupil až do osmifinále soutěže.

První zápas sehrají v úterý 16. srpna v Kodani, odvetu ve středu 24. srpna v Synot Tip Areně v Praze. Stadion ve Štruncových sadech totiž nebyl pro play off Evropskou fotbalovou unií UEFA schválen (více čtěte ZDE).

Kodaň má s českými týmy jednu dobrou zkušenost z poslední doby. Před dvěma lety porazila ve skupině Evropské ligy dvakrát pražskou Spartu (1:0 a 3:0). V klubu tehdy ještě působila česká dvojice Zdeněk Pospěch a Libor Sionko, který nyní hraje právě za Spartu.

Pospěch však stejně jako trenér Solbakken v létě po zisku titulu klub opustil, kariéru pak ukončil veterán Grönkjaer. V týmu naopak zůstal útočník N'Doye, který tehdy Spartě vstřelil tři góly.

Čtěte také:
Sparta se v Evropské lize utká s rumunskou Vasluí
Jízda Plzně nekončí, na cestě do LM vyřadila Rosenborg
Vrba: Hůř jsme nikdy nehráli. Musel jsem hráče seřvat
Horváth: Už takhle mám problémy s váhou. Déšť mi vadil

Páteční los ve švýcarském Nyonu rozhodl také o dalších zajímavých zápasech play off. V mistrovské části se utká ještě Wisla Krakov Tomáše Jirsáka s APOELem Nikósia, Maccabi Haifa s Genkem Daniela Pudila, Dinamo Záhřeb s Malmö a BATE Borisov se Sturmem Graz. 

V té nemistrovské pak na sebe narazí Odense s Villarrealem, Twente Enschede s Benfikou Lisabon, Arsenal Tomáše Rosického s Udinesem Matěje Vydry, Bayern Mnichov s FC Curych a Lyon s Rubinem Kazaň. 

Los mistrovské části:

FC Kodaň - Viktoria Plzeň, Wisla Krakov - APOEL Nikósie, Maccabi Haifa - Genk, Dinamo Záhřeb - Malmö, BATE Borisov - Sturm Štýrský Hradec.

Los nemistrovské části:

Odense - Villarreal, Twente Enschede - Benfica Lisabon, Arsenal - Udine, Bayern Mnichov - FC Curych, Lyon - Kazaň.

Program:

Úterý 16. a středa 24. srpna (20:45):

FC Kodaň - Viktoria Plzeň, BATE Borisov - Sturm Štýrský Hradec, Twente Enschede - Benfica Lisabon, Arsenal - Udine, Lyon - Kazaň.

Středa 17. a úterý 23. srpna  (20:45):

Odense - Villarreal, Bayern Mnichov - FC Curych, Wisla Krakov - APOEL Nikósie, Maccabi Haifa - Genk, Dinamo Záhřeb - Malmö.

 

Právě se děje

Další zprávy