Chuligáni v Sarajevu napadli dva sparťanské sponzory

Aleš Vávra Aleš Vávra
4. 8. 2011 12:06
Bilance útoku? Zlomený nos, tržné rány, podlitiny
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Sarajevo - Zlomený nos, tržné rány, podlitiny v obličeji. Dva zástupci sponzorů fotbalové Sparty zřejmě nebudou vzpomínat na výlet k zápasu 3. předkola Evropské ligy do Sarajeva úplně v dobrém.

V předvečer duelu, který se hraje ve čtvrtek od 21 hodin, je v ulicích města napadla pětičlenná skupinka domácích hooligans. Oba muži utrpěli lehčí zranění a museli do nemocnice.

Nejprve se hovořilo o tom, že napadeni byli fanoušci Sparty, podle nejnovějších zpráv se ale jednalo o sponzory.

Čtěte také:

Trapas fotbalistů Sparty. Do Sarajeva vyrazili bez pasů
Sparta smetla Sarajevo 5:0, Kweuke nasázel hattrick
Chovanec: Při problémech byl Řepka na správném místě

K útoku došlo ve středu hodinu před půlnocí u hotelu Holiday Inn, kde bydlí část sparťanské výpravy. Sponzoři se pěšky vraceli z centra.

Jeden z dvojice napadených stačil po úvodním ataku zaběhnout do hotelové recepce a přivolat pomoc. Skupina sarajevských fans se mezitím vrhla na druhého muže, kterému způsobila zranění v obličejové části. Poté pachatelé utekli.

"Zdravotní stav členů naší výpravy naštěstí není vážný," uvedl mluvčí Sparty Ondřej Kasík. Případ už řeší místní policie.

Klub FK Sarajevo se od útoku chuligánů sice distancoval, oběma napadeným se ale chystá omluvit.

"Velmi je to mrzí. Před zápasem měli s fanoušky několik schůzek a dostali příslib, že se nic podobného nestane," dodal mluvčí pražského klubu, který si k odvetě dovezl luxusní pětigólový náskok. Zápas začíná ve 21 hodin.

 

Právě se děje

Další zprávy