VIDEO Plzeň vyloupila Trondheim! 1. duel rozhodl Pilař

Aleš Vávra Aleš Vávra
28. 7. 2011 7:25
Viktoria vstoupila do třetího předkola na jedničku
Viktoria Plzeň vykročila úspěšně do 3. předkola fotbalové Ligy mistrů.
Viktoria Plzeň vykročila úspěšně do 3. předkola fotbalové Ligy mistrů. | Foto: ČTK

Trondheim - Fotbalisté Viktorie Plzeň zvítězili v prvním utkání 3. předkola milionářské Ligy mistrů na půdě Rosenborgu Trondheim 1:0 a připravili si více než dobrou pozici do domácí odvety, jež se hraje příští týden.

Zápas rozhodla již v první půli letní posila mistrů české ligy Václav Pilař, který se prosadil pohotovou a přesnou dorážkou z malého vápna.

Před začátkem duelu proběhla minuta ticha na památku obětí pátečních tragických událostí, které na několik dní ochromily celé Norsko.

Čtěte také:

Fotbal ŽIVĚ: Plzeň porazila Trondheim na jeho půdě 1:0
Hráči Plzně: Na miliony teď nemyslíme, chceme postoupit
Fotbal ve stínu násilí. Plzeňské v Norsku nikdo nevítal

A domácí fotbalisté jakoby na samotný zápas ani neměli myšlenky. Plzeň byla od počátku aktivnější a jistější v kombinaci. Už v 6. minutě si hosté vypracovali dobrou šanci, Horváthův centr z levé strany ale nedokázal nikdo usměrnit do sítě.

Dobrý začátek Viktorky zbrzdila v 16. minutě nepřijemná událost. Brankář Pavlík se v jednom ze soubojů zranil a do branky musel náhradník Daněk.

Poté se dostal k míči Petržela a zpoza vápna nepříjemnou jedovkou, která mířila jen těsně vedle, vystrašil brankáře Örlunda.

Ve 33. minutě už zahřmělo. Po centru Jiráčka vyhrál hlavičkový souboj Bakoš a dobíhající Pilař zblízka prudkou ranou prostřelil gólmana norského týmu.

Po inkasovaném gólu začali domácí bojovat a zařadili vyšší rychlostní stupeň. Na začátku druhé půle se dostal do výrazné možnosti Skjelbred, zblízka ale přestřelil.

Viktoriáni výborně plnili taktické pokyny a ve druhé půli se zaměřili na rychlé brejky, kterými v pravidelných intervalech zaměstnávali obranu soupeře.

Především na pravé straně se dařilo rychlíkům Rajtoralovi a Petrželovi, zleva zase hrozil maličký Pilař. Rosenborg měl platonický tlak, ovšem potvrzoval, proč je v letošním ročníku ligy až na desátém místě.

V závěru ale přece jen mohl vyrovnat. Nejprve čtyři minuty před koncem nedokázal svou šanci proměnit Lustig a poté v nastaveném čase vyřešila obrana Plzně několik nepříjemných závarů.

Výhrou si Plzeň přiblížila nejen postup do závěrečného play off o základní skupinu Ligy mistrů, ale také prémii ve výši 80 milionů korun.

Podívejte se na gól Pilaře, který rozhodl úvodní duel 3. předkola

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Rosenborg Trondheim - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Branky: 33. Pilař. Rozhodčí: Jug - Ui, Kogej (všichni Slovin.). ŽK: Larsen, Moldskred, Dorsin - Bakoš, Čišovský, Jiráček. Diváci: 8028.

Rosenborg: Örlund - Lustig, Larsen, Wangberg, Dorsin - Henriksen - Svensson (73. Olsen), Skjelbred, Winsnes (82. Namugunga), Moldskred - Prica. Trenér: Jönsson.

Plzeň: Pavlík (16. Daněk) - Rajtoral, Čišovský, Bystroň, Limberský - Horváth, Jiráček - Petržela (78. Ďuriš), Kolář, Pilař (88. Ševinský) - Bakoš. Trenér: Vrba.

 

Právě se děje

Další zprávy