VIDEO Ronaldo: Příště dejte Barceloně pohár rovnou

Aleš Vávra Aleš Vávra
4. 5. 2011 15:45
Karanka: Mourinho měl pravdu, že nás nenechají vyhrát
Ronaldo bojuje s Puyolem v semifinále Ligy mistrů.
Ronaldo bojuje s Puyolem v semifinále Ligy mistrů. | Foto: Reuters

Barcelona - Jako by se z toho stávala nová fotbalová tradice. Hráči a trenéři Realu Madrid si po odvetném utkání semifinále Ligy mistrů proti Barceloně znovu stěžují na výkony rozhodčích.

Po úvodním utkání v Madridu se trenérovi Bílého baletu José Mourinhovi nelíbilo především kontroverzní vyloučení Pepeho, které měl na svědomí německý sudí Wolfgang Stark.

Tentokrát v kritice arbitrů portugalského kouče zastoupila největší hvězda Cristiano Ronaldo, a také Mourinhův asistent Aitor Karanka. Ten potrestaného kouče na lavičce Realu nahradil.

Čtěte také:
Barcelona odvetu zvládla a je ve finále Ligy mistrů
Experti: Když Real otevře hru, tak na Barcelonu nemá

Karanka ani hráči nepochopili, proč belgický sudí Frank De Bleeckere neuznal na začátku druhého poločasu za stavu 0:0 gól Argentince Higuaína. Real nakonec s Barcou v odvetě na Nou Campu remizoval 1:1 a se soutěží se rozloučil.

"Trenér Mourinho už před zápasem říkal, že je nemožné, abychom v Barceloně vyhráli, protože nás nenechají. A měl pravdu. Když nám 41 minut před koncem neuznali regulérní gól, hodně to změnilo," prohlásil po zápase Karanka.

Foto: Reuters

Rozezlil ho hvizd rozhodcovské píšťalky po krásném Ronaldově úniku. Ten prý upadl vinou faulu Piquého a v pádu nechtěně srazil domácího Mascherana, který kvůli tomu nemohl zabránit Higuaínovi ve skórování.

Sám Ronaldo prohlásil, že ho výrok belgického rozhodčího už ani nepřekvapil. "Za ty poslední zápasy jsme si zvykli. Ale ten gól měl určitě platit. Mohlo to změnit celý zápas, ale rozhodčí byl proti. Barcelona je chráněná a my se s tím musíme naučit žít. Příští rok ale můžeme dát pohár Barceloně rovnou," tvrdil Ronaldo.

Po zápase běsnil i generální ředitel madridského velkoklubu Jorge Valdano.

"Cristiano upadl, protože ho z rovnováhy vyvedl zákrok Piquého. Pak při pádu nezaviněně srazil Mascherana. Nikdy jsem ale neviděl, aby byl faul odpískán faulovanému hráči. Ten gól by změnil celý zápas. To je fakt. Stala se chyba, která nás hodně bolí," uvedl Valdano.

Casillas: Další rozhodnutí, které prospělo Barceloně

Také ostatní hráči si servítky nebrali. "Mohli jsme snížit a být zpátky ve hře, ale nebylo nám to souzeno. Teď jsme hodně naštvaní, protože proti nám bylo hodně sporných rozhodnutí," přidal se záložník Xabi Alonso.

"Jen to bylo další rozhodnutí v řadě, které prospělo Barceloně. Cokoli bych teď řekl, bylo by použito proti nám. Je třeba ale zvednout hlavu nahoru a být hrdý na to, co jsme tu předvedli," řekl kapitán Realu.

 

Právě se děje

Další zprávy