Experti: Když Real otevře hru, tak na Barcelonu nemá

Miloslav Lubas
3. 5. 2011 11:30
Němeček: Real nemůže zkousnout, že je Barca lepší
První semifinále Ligy mistrů v Madridu rozhodl Messi
První semifinále Ligy mistrů v Madridu rozhodl Messi | Foto: Reuters

Praha - Real na Barcelonu při otevřené hře nemá, a tak je jeho šance na obrat v boji o finále Ligy mistrů mizivá.

Aktuálně.cz to řekli asistent reprezentačního trenéra František Komňacký a bývalá opora národního týmu, internacionál Václav Němeček. Barcelona vyhrála minulý týden v Madridu 2:0 góly Messiho.

Čtěte také:
Messi znovu úřadoval. Dvěma trefami knokautoval Real
Hitzfeld se opřel do Mourinha: ´Je to žvýkající hulvát´

Komňacký si myslí, že při odvetě v Barceloně pravděpodobně opadnou přehnané vášně, které provázely vzájemný střet obou velkoklubů ve finále španělského poháru  a také první semifinále Ligy mistrů.

"Barcelona je na domácím hřišti velmi silná, a Real se pravděpodobně soustředí na to, aby tam nedostal nějaký příděl," uvedl Komňacký.

Kdyby Real na ´Barcu´ vletěl, dopadl by prý zle

Také Němeček nečeká od úterního fotbalového hitu na katalánském Nou Campu žádné drama. "Real sice nemůže na nic čekat, ale kdyby na Barcelonu vletěl, skončil by špatně," upozornil Němeček.

Madridský Pepe uviděl červenou kartu
Madridský Pepe uviděl červenou kartu | Foto: Reuters

Střetnutí v Madridu provázely surové zákroky, masové strkanice, ustavičné protesty rozhodčích a simulování. Německý rozhodčí Stark vyloučil domácího Pepeho za pokus - nakonec nevydařený - o likvidační šlapák na barcelonského Alvese.

Podobné nechutnosti dominovaly také při finále španělského poháru před dvěma týdny. "Zdá se mi, že trenér Realu Mourinho zvolil úmyslně takovou taktiku, aby rozbil technický kombinační fotbal Barcelony," prohlásil Němeček.

Jindy ukázněná a elegantní Barcelona musela podle Němečka na ostrý a agresivní styl Realu odpovědět podobnými zbraněmi. "Nesměla couvnout a ukázat, že se bojí," dodal Němeček.

Komňacký: Barcelona doma zápletku nepřipustí

Barcelona se sice potýká se zraněními důležitých obránců, Komňacký však jejich náhradníky považuje za dostatečně kvalitní hráče, aby dokázali čelit ofenzivním výpadům Realu.

"Všichni bychom ještě přáli nějakou zápletku, ale Barcelona ji asi nepřipustí. Bude dlouho držet míč a čekat na svoje šance," poznamenal Komňacký.

Oba semifinalisté Ligy mistrů o víkendu propadli ve španělské lize. Barcelona prohrála v San Sebastianu 1:2 a Real dokonce propadl doma se Zaragozou 2:3. Mourinho šetřil opory a nenasadil ani kanonýra Ronalda.

Do Mourinha se před odvetou pustily trenérské hvězdy

Mourinho po prvním střetnutí Ligy mistrů osočil Barcelonu z toho, že důležité zápasy získává díky rozhodčím. Obořili se do něj pak renomovaní zahraniční trenéři.

Mourinho předváděl při utkání svého týmu proti ´Barce´ arogantní gesta
Mourinho předváděl při utkání svého týmu proti ´Barce´ arogantní gesta | Foto: Reuters

Němec Otmar Hitzfeld, který dovedl k triumfu v Lize mistrů Dortmund i Bayern, označil Mourinha za žvýkajícího hulváta. "Škodí pověsti legendárního klubu," konstatoval.

Kouč anglického Tottenhamu Harry Redknapp nenechal na prvním, nervózním semifinále mezi Realem a Barcelonou niť suchou.     

"Když jsem viděl ten zápas, tak se zdá, že se ta krásná hra zvrhla v něco nechutného. Samozřejmě, že ani v Anglii není vždycky všechno v pořádku, v Madridu jsme ale byli svědky něčeho odporného," uvedl Redknapp.

"Po zápase mi v puse zůstala pachuť. Simulování, fauly, štvanice na rozhodčího, protesty," vysvětlil Redknapp.

 

Právě se děje

Další zprávy