Jeden ´požár´ Čech uhasil. A dal Chelsea šanci na zvrat

Miloslav Lubas
6. 4. 2011 23:20
Srníček pochválil Čecha za skvělé vyběhnutí
Podle Srníčka nemohl Čech dělat s Roonyho střelou vůbec nic
Podle Srníčka nemohl Čech dělat s Roonyho střelou vůbec nic | Foto: Reuters

Londýn/Ostrava - Nesáhl si pořádně na míč a z první vážnější šance Manchesteru United dostal gól. Brankář Chelsea Petr Čech prožil ve čtvrtfinále Ligy mistrů smutné utkání.

Jeho tým prohrál doma 0:1, a za týden ho čeká těžká odveta. Čech však ve středu zmařil hostům jednu velkou šanci a zachoval Chelsea naději na postup mezti nejlepší čtyři kluby Evropy.

"S gólem Roonyho nešlo dělat vůbec nic. Střela se odrazila do sítě od vzdálenější tyče, kam se Petr od bližší tyče nemohl přesunout," řekl Aktuálně.cz jeden z nejlepších brankářů československé fotbalové historie Pavel Srníček.

Chytal v anglických klubech Newcastle United, FC Portsmouth, Sheffield Wednesday a West Ham United. Za Česko si připsal 49 reprezentačních startů a byl v kádru vicemistrů Evropy z roku 1996. Nyní dělá v Baníku Ostrava trenéra brankářů.

Čech si musel krýt přední tyč a k zadní se nedostal

"Při brance Manchesteru udělal chybu obránce Bosingwa. Nechal za sebou volného Giggse a pak na něj prudce vyrazil místo toho, aby před ním couval," upozornil Srníček.

Van der Saar ukázal, že i skoro ve 40 letech se dají dělat mezi třemi tyčemi zázraky
Van der Saar ukázal, že i skoro ve 40 letech se dají dělat mezi třemi tyčemi zázraky | Foto: Reuters

Čech si musel krýt přední tyč, k níž Giggs ze strany sprintoval. A když záložník United přistrčil míč pod sebe Roonymu, nestačil Čech pokrýt úplně otevřenou polovinu branky.

"Kdyby Petr šel do první tyče dřív a dostal tam gól, všichni by mu to vyčítali jako chybu," vysvětlil Srníček.

Čech měl s tyčí smůlu, Van der Saar štěstí

Ani brankář Manchesteru, holandský veterán Van der Saar, se v první půli moc nezapotil. Ale i před ním defenzíva jednou hrubě zaváhala. Na rozdíl od Čecha mu ovšem přálo štěstí. Nedosáhl sice na teč Torrese také ke vzdáleněšjí tyči, míč se od ní však odrazil do pole.

Čtěte také:
Čech mohl chytat za Arsenal, skautům ale nepřišel dobrý

"Van der Saar vypadal celý zápas velmi jistě. Nevypadl mu ani jeden skákavý míč a vyrazil skvěle hlavičku Torrsese," konstatoval Srníček.

Srníček: Čech dal Chelsea naději na obrat v odvetě

Také Čech podal podle Srníčka solidní výkon a své mužstvo podržel.

Kouč Manchesteru Ferguson má nakročeno k dalšímu velkému úspěchu
Kouč Manchesteru Ferguson má nakročeno k dalšímu velkému úspěchu | Foto: Reuters

"V závěru utkání perfetně vyběhl proti Nanimu a zachránil Chelsea od druhého gólu. Prohra 2:0 by pro ni asi znamenala konec nadějí na postup do semifinále."

Chelsea si vytvořila největší šanci na konci prvního poločasu, kdy United spasila nejen tyč, ale i důsledný bek Evra.

"Jako obránce odvedl skvělou práci. Nic nevzdal, výborně reagoval na održený míč a vykopl pak Lampardovu střelu z prázdné branky. Van der Saarovi hodně pomohl. A ukázal, že dobrého brankáře dělají i spolehliví obránci."

 

Právě se děje

Další zprávy