Schalke zneuctilo obhájce Inter, Real smetl Tottenham

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
5. 4. 2011 22:50
Real deklasoval Tottenham 4:0, Schalke vyhrálo 5:2
Podceňované Schalke uštědřilo Interu lekci.
Podceňované Schalke uštědřilo Interu lekci. | Foto: Reuters

Madrid - Pořádný příděl si z úvodního zápasu čtvrtfinále Ligy mistrů odnesl obhájce loňského titulu Inter Milán. Na vlastním hřišti totiž podlehl podceňovanému Schalke 2:5.

Svým sedmdesátým gólem v Lize mistrů se na výhře německého celku podílel španělský veterán Raúl González.

V druhém čtvrtfinálovém klání úterního programu milionářské soutěže nezaváhal Real Madrid, který i díky dvěma brankám Emanuela Adebayora porazil Tottenham 4:0.

Čtěte také:

Mourinho po 9 letech doma prohrál, Realu titul uniká
Rooney zařídil hattrickem ´ďábelský´ obrat na West Hamu
AC Milán smetl v derby Inter, Neapol jde na druhé místo
Dortmund smetl Hannover a dál kráčí za titulem

Inter přitom do svého zápasu se Schalke vstoupil rychlým gólem Dejana Stankoviče, který už v první minutě přeloboval z půle hřiště brankáře Julia Cesara.

Fanoušci Schalke měli co slavit.
Fanoušci Schalke měli co slavit. | Foto: Reuters

Jenže už v 17. minutě srovnal po rohu Joel Matip.

Domácí šli v utkání ještě jednou do vedení, když se prosadil navrátilec do sestavy Diego Milito. I na tento gól ale našel desátý celek Bundesligy odpověď: z bezprostřední blízkosti se prosadil Edu.

Druhá půle začala nátlakem Interu, ale Milito nejprve netrefil bránu, a poté Eto´a skvělým zákrokem vychytal Manuel Neuer. Schalke kontrovalo parádní individuální akci Raúla, který poslal hosty zkušeně do vedení.

Čtvrtý gól si dal Andrea Ranocchia do vlastní brány obranným skluzem sám a poslední úder do rakve nadějí na obhajobu Interu zasadil opět Edu krásnou střelou z hranice vápna. To už ovšem Milánští po vyloučení Chivua hráli o deseti.

Inter tak po veleúspěšné loňské sezoně přichází o naděje na titul i v další soutěži. Již v sobotu si totiž prohrou s AC Milán hodně zkomplikoval situaci v italské Serii A.

Spurs potopila červená Crouche

Španělský Real Madrid sice v sobotním utkání domácí soutěže stejně jako Inter prohrál, nicméně pro zápas s Tottenhamem obměnil trenér José Mourinho sestavu a bylo to znát.

Emanuel Adebayor slaví svoji druhou branku.
Emanuel Adebayor slaví svoji druhou branku. | Foto: Reuters

"Bílý balet" začal náporem, jehož vyústěním byl gól Emanuela Adebayora, který se prosadil po rohovém kopu hlavou.

Klíčový okamžik zápasu přišel v 15. minutě, kdy se po druhém zbytečně ostrém skluzu nechal vyloučit Peter Crouch, a v podstatě tak zruinoval naděje Spurs na slušný výsledek.

Real totiž poté zvýšil svůj tlak a do konce zápasu stihl nasázet ještě tři branky. Postupně se trefili nejprve znovu Adebayor, poté Angel di Maria a nakonec i Cristiano Ronaldo.

Madridští tak jistým krokem směřují do semifinále soutěže, kde je v případě postupu bude čekat buďto Šachtar Doněck, nebo odvěký rival Barcelona.

Úvodní čtvrtfinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Real Madrid - Tottenham 4:0 (1:0)

Branky: 5. a 57. Adebayor, 72. Di María, 87. Ronaldo. Rozhodčí: Brych - Schiffner, Borsch (všichni Něm.). ČK: 15. Crouch (Tottenham). Diváci: 80.000.

Inter Milán - Schalke 2:5 (2:2)

Branky: 1. Stankovič, 34. Milito - 40. a 75. Edu, 17. Matip, 53. Raúl, 57. Ranocchia vlastní. Rozhodčí: Atkinson - Mullarkey, Kirkup (všichni Angl.). ČK: 62. Chivu (Inter). Diváci: 74.000.

 

Právě se děje

Další zprávy