Real chce konečně pokořit Lyon i osmifinálové déja vu

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
16. 3. 2011 14:05
Středeční odvety: Real - Lyon, Chelsea - Kodaň
Foto: Reuters

Praha - Šest let se fotbalisté Realu Madrid marně snaží přejít přes osmifinále Ligy mistrů.

Nyní mohou na nelichotivou bilanci definitivně hodit za hlavu. Pokud ve středeční odvetě na domácí půdě uspějí proti Lyonu.

Nakročeno k tomu mají dobře, z Francie si přivezli remízu 1:1.

Výhodnou pozici má také londýnská Chelsea, která na Stamford Bridge hájí úvodní výhru nad Kodaní 2:0.

Čtěte také:
Šok na Bayernu. Inter v závěru ukradl domácím postup
Zdeněk Pospěch bude příští sezonu hrát v Mohuči
Real lyonské prokletí nezlomil, Chelsea uspěla v Kodani

Madridští touží konečně překročit svůj stín a rovněž zahnat déjà vu z minulého roku, kdy vypadli rovněž v 1. kole play off se stejným soupeřem, kterého jim los přisoudil i letos. Tehdy si však Lyon do španělské metropole přivezl jednobrankový náskok, který stvrdil následnou remízou 1:1.

"Je jasné, že nás čeká těžký zápas a musíme být v top formě, abychom to zvládli," ví trenér ´Bílého baletu´ José Mourinho. Portugalský kouč bude znovu spoléhat na útočníka Karima Benzemu, který se v prvním utkání trefil jen minutu poté, co přišel na hřiště. "Je lepší než kdy jindy, zvládne věci, jaké dřív ne," pochvaluje si jej Mourinho.

"Prožívám nejlepší období kariéry a musím z toho teď vytřískat co nejvíc," prohlásil nažhavený francouzský forvard. V této sezoně nastřílel už 19 soutěžních gólů.

Lyon sice předchozích v sedmi vzájemných zápasech s Realem ani jednou neprohrál, přesto jej nečeká lehký úkol, neboť na Santiagu Bernabeu musí vstřelit alespoň jednu branku. "Všichni jsme na stejné vlně pozitivní nálady. Ale bude to jiné než loni. Real se zlepšil v defenzivní práci, především ve středu obrany byli hodně průchodní. To teď neplatí," prohlásil záložník Jérémy Toulalan.

Pospěch Čecha neohrozí

Zatímco na Realu se očekává drama, v Londýně se podle všeho hraje odveta více méně z povinnosti. Chelsea jako první prolomila domácí neporazitelnost Kodaně, když ji po trefách Nicolase Anelky porazila 2:0.

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech křičí na spoluhráče v zápase Ligy mistrů v Portu.
Brankář londýnské Chelsea Petr Čech křičí na spoluhráče v zápase Ligy mistrů v Portu. | Foto: Reuters

"Ale pořád je před námi devadesát minut v Lize mistrů proti soupeři, který prošel do osmifinále, což vypovídá o jeho kvalitách. Proto se na zápas chystáme se vší vážností. Věřím ale, že nepřipustíme žádné komplikace, vyhrajeme a postoupíme," uvedl brankář Petr Čech na svých internetových stránkách.

Dánský celek se přes nevýhodnou pozici nevzdává. "Když dáme první gól, stát se může cokoliv," uvedl záložník Jesper Grönkjaer, který během své kariéry strávil čtyři roky právě také v dresu Chelsea. Do odvety už nezasáhne další česká akvizice v londýnsko-kodaňském souboji Zdeněk Pospěch. Krajní obránce se v předchozím utkání vykartoval.

Středeční program (začátky ve 20:45):
Real Madrid - Olympique Lyon
, rozhodčí Skomina (Slov.), první zápas 1:1
Chelsea - FC Kodaň, rozhodčí Moen (Nor.), první zápas 2:0

 

Právě se děje

Další zprávy