Sparťanští fans chtějí do Liverpoolu letět letadlem

Miloslav Lubas
6. 1. 2011 7:00
Jindy budí obavy, teď fans plánují let Boeingem 737
Dirk Kuijt slaví gól do sítě Trabzonsporu
Dirk Kuijt slaví gól do sítě Trabzonsporu | Foto: Reuters

Praha - Sparťanští fotbaloví "rowdies" by mohli překvapit Liverpool i ze vzduchu. Letenští fans z občanského sdružení "12. hráč" plánují vypravit na zápas Evropské ligy na stadionu Anfield Roead svůj letecký speciál.

"Boeing 737 je již zajištěn a záleží jen na vás, jestli se zaplní," uvádí  se na stránkách Sparta Forever, které se staly kromě jiného tribunou pro názory letenských výtržníků.

Cena za zpáteční letenku je pro členy "12. hráče" necelých 6000 korun a pro ostatní fanoušky o tři stovky víc. Vstupenka vyjde na 700 korun.  Pojištění zhruba na 100 korun. "Můžete se tedy vejít do 7000 korun," slibuje sdružení tvrdého jádra sparťanských příznivců dalším fanouškům.

Čtěte také:

Klub AC Sparta Praha pořádá pro fanoušky letecké zájezdy „na otočku" s cestovní kanceláří Exim Tours za víc: za 8990 korun. Oba spoje jsou už vyprodané. "Uvažujeme s Exim Tours o vypravení ještě jednoho letadla. Zájem fanoušků o cestu do Liverpoolu je extrémně velký," řekl Aktuálně.cz mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Sparťani dostanou 2400 lístků

Kasíka těší, že sami fanoušci vymýšlejí vlastní způsoby, jak se na slavný stadion Anfield Road dostat. Sparta obdrží pravděpodobně v druhé polovině ledna od Liverpoolu zhruba 2400 vstupenek, což představuje pět procent  kapacity stadionu. Prodá je všechny ve svém zákaznickém centru, právo první volby poskytne majitelům permanentek a členům svých fan clubů.

"Mám dotaz. Volal jsem dnes na Spartu a sdělili mi, že zájem o lístky na výjezd je prej obrovskej. Kdyby se hypoteticky okamžitě a rychle letadlo od Sparta Forever vyprodalo, existuje možnost přiobjednat další? Pokud je takovej mega zájem. A ještě jednou vysekávám poklonu za tuto ekšn," píše jeden z fanoušků Sparty na stránkách Sparta Forever.

Také další fanoušci chválí sdružení "12. hráč" za nápad s vlastním Boeingem 737.

S cestovkami je to dražší než s 12. hráčem

Letecké zájezdy na fotbal do Liverpoolu nabízejí i další cestovní kanceláře Slan tour a Sport Events. Slan nabízí  fanouškům Sparty charter s Boeingem 737 s dopoledním odletem a nočním příletem za necelých 8800 korun.

Cena zahrnuje i vstupenku. "Prodáváme druhý den a místo ai rezervovalo okolo 50 lidí. Letadlo s kapacitou 148 lidí bude pravděpodobně plné. Zájezd se uskuteční, pokud se najde 120 zájemců," prohlásil ředitel Slanu Ladislav Peška.

Slan poskytne fanoušků vstupenky do sparťanského sektoru. Nabízí i dražší zájezd pravidelnou leteckou linkou s noclehem po utkání a se vstupenkou na hlavní tribunu.

Letadlo, vstupenka a dva noclehy byly za 9900 korun

Sport Events pořádá do Liverpoolu letecký i autobusový zájezd. Prvních třicet míst v letadle plus vstupenka, dva noclehy v dvouhvězdičkovém hotelu se snídaní a pojištění vyšlo na 9900 korun. A cestovka hlásí vyprodáno. „Teď máme zájezd se třemi noclehy za 12.990 korun," konstatoval vedoucí pobočky Sport Events v Brně Tomáš Loder.

Sport Events doveze do Liverpoolu fanoušky i autobusem. Jeden je už plný. "Každý den volá okolo deseti zájemců," dodal Loder. Autobusový zájezd stojí 5990 korun a kromě vstupenky zahrnuje jeden nocleh a pojištění.

Autobusy se chystá vyslat na Anfield road rovněž 12. hráč. Odjezd den před zápasem v 14:00, návrat domů okamžitě po závěrečném hvizdu. Cena za holou dopravu je 2500 nebo 3000 korun.

12. hráč: Bez kníru vstup zakázán

Jak vyplývá z diskuse na Sparta Forever, hlavně rowdies láká víc dobrodružná cesta autobusem než letadlo. Fanoušek s přezdívkou Majk píše jasně: "Autobus olé!"

O to, jestli 12. hráč vypraví letadlo, se rozhodne do 13. ledna podle počtu objednaných a zaplacených míst.

"V Liverpoolu nás musejí být tisíce, abychom dohnali Spartičku za vítězstvím. Proto jsme se rozhodli udělat maximum, aby se na zápas měly možnost dostat všechny pohodlnostní a cenové skupiny fanoušků," stojí v prohlášení na Sparta Forever.

Společně s upozorněním, že do letadla i do autobusů se dostanou pouze fanoušci s knírem. Právě na Sparta Forever se zrodila výzva, aby na zápasech s Liverpoolem bylo sparťanské hlediště „s fousy pod nosy".

Podle Kasíka zazpívají sparťanští fanoušci ve svém sektoru na Anfield Roed před začátkem utkání sborově klubovou hymnu.

 

Právě se děje

Další zprávy