Mourinhova šaráda: UEFA prošetří kouče a čtyři hráče

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
26. 11. 2010 9:59
Výsledek oznámí po úterním jednání komise
José Mourinho.
José Mourinho. | Foto: Reuters

Nyon - V úterý odpoledne by měla vynést svůj verdikt disciplinární komise UEFA, která se bude zabývat událostmi úterního utkání Ligy mistrů mezi Ajaxem Amsterdam a Realem Madrid (0:4).

V něm si nechali hodně podezřelým způsobem, podle všeho na pokyn José Mourinha, udělit za zdržování druhou žlutou kartu v utkání Sergio Ramos a Xabi Alonso, tak aby v posledním zápase skupiny (s Auxerre) nehráli a do další fáze, kterou má "Bílý balet" jistou, šli s čistým štítem.

Jenže UEFA chce jednání trenéra Mourinha, obou vyloučených hráčů, a také brankářů Jerzyho Dudka a Ikera Casillase, jež se na celé "akci" rovněž podíleli, řádně prošetřit. Potrestat je v případě shledání provinění proti pravidlům může například pokutami, nebo (v případě hráčů) i vícezápasovým distancem.

Čtěte také:

Mourinho je všem pro smích. Počítal, až se přepočítal
Mourinhova šaškárna: ´Hoši, nechte se vyloučit´

Portugalský kouč jakoukoliv konspiraci odmítá a předpokládá, že jej disciplinární komise očistí. Ještě těsně po utkání se i z tohoto důvodu rozčiloval na nekompetentní sudí, kteří jej prý vyloučeními za zdržování poškodili.

V sankce pro Real ale doufají mnozí, včetně trenéra Arsenalu Arséne Wengera, jenž prohlásil, že "by měl být potrestán, protože takto fotbal získává špatnou pověst."

Krom událostí v Amsterdamu se bude UEFA podle včerejšího prohlášení zabývat také případem extempore kouče Kluže Sorina Cartu, který při zápase s Basilejí vzteky rozmlátil lavičku.

 

Právě se děje

Další zprávy