Brankář Barcy mátl v LM soupeře. Nezahraje si 2 zápasy

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
29. 10. 2010 15:50
Pinto v zápase s Kodaní úmyslně zmátl útočníka soupeře
Brankář Pinto v zápase s Kodaní úmyslně zmátl útočníka soupeře, který se na něj řítil
Brankář Pinto v zápase s Kodaní úmyslně zmátl útočníka soupeře, který se na něj řítil | Foto: Reuters

Praha - Přestože minulý týden odchytal první zápas v Lize mistrů a dokonce neinkasoval branku, brankář FC Barcelona José Manuel Pinto bude muset v příštích dvou zápasech soutěže sedět jen na tribuně.

Disciplinární komise UEFA jej totiž za prohřešek ve zmíněném zápase proti FC Kodaň, za nějž hraje český reprezentační obránce Zdeněk Pospěch, potrestala dvouzápasovým trestem.

Pinto totiž za stavu 1:0 pro Barcelonu úmyslně zmátl útočníka soupeře Cesara Santina, který se od poloviny hřiště řítil zcela sám na jeho branku. Ten se totiž po Pintově gestu znázorňujícím ofsajd zastavil, přestože žádný rozhodčí provinění proti pravidlům nesignalizoval.

Čtěte také: Manchester slaví hubenou výhru, Raúl vystřílel rekord

Brankáře Barcelony z nefér počínání usvědčil záběr kamery. Svým spoluhráčům na lavičce se totiž o chvíli později chlubil, že zmatení útočníka Kodaně byla jeho práce.

I když se vedení Barcelony proti rozhodnutí disciplinárky odvolalo, ani případný neúspěch by ji nemusel mrzet. Po nemoci se mezi tyče vrátila brankářská jednička Víctor Valdés, která by měla příští týden odchytat právě odvetu v Kodani.

Barcelona se po výhře 2:0, kterou zařídil oběma brankami Lionel Messi, posunula na čelo tabulky o bod před svého soupeře. I Kodaň však má dobře nakročeno k postupu, na třetí Kazaň má náskok čtyř bodů. 

 

Právě se děje

Další zprávy