ŽIVĚ: Sparta - Lausanne 3:3, domácí selhali v závěru

Sport Sport
21. 10. 2010 22:55
Sledovali jste online reportáž z Letné, kde Sparta v dalším zápase skupiny F Evropské ligy hostila švýcarské Lausanne. Sparta byla před utkáním třetí o skóre, proti druholigovému týmu musela doma vyhrát, aby se příblížila vytouženému postupu. Zatím dokázala doma porazit Palermo a nestačila v Moskvě na CSKA.
Foto: Jakub Šafránek

Minuta po minutě

96. Je dobojováno. Sparta si za krach může sama. Pasivní hra ve druhém poločase a obrovská chyba v závěru rozhodla o překvapivé dělbě bodů. 

96. 3:3. Švýcaři vyrovnávají! Neuvěřitelná chyba po trestném kopu. Zkrat sparťanů trestá Silvio, který dorazil míč do branky po břevnu Avanziniho. 

95. Ještě jeden trestný kop Švýcarů. 

93. Všechno dobře dopadlo a z rychlého kontru mířil sám na branku Sionko. Dobře zasekl před dobíhajícím obráncem, ale trefil Favreho. 

93. Hráči Lausanne se stěhují do vápna, budou kopat trestný kop. 

92. Sparta střídá potřetí, tentokrát je důvodem taktika. Pár minut si zahraje Marek Matějovský, ze hřiště odchází Kadlec. 

90. Hrát se budou ještě čtyři minuty nastavení. 

89. Sionko vystřelil přes zeď přesně, ale nedůrazně. Favre efektním zákrokem v pohodě zakročil. 

88. Kadlec se vydal do brejku, pár metrů před vápnem šel kličkou přes obránce Meoliho a ten ho fauloval za žlutou kartu. Bude se kopat nadějná standardní situace. 

85. A mohlo být zle. Silvio na malém vápně přeskočil Vacka. Naštěstí pro Spartu si pro nedůraznou hlavičku v pohodě došel Blažek. A Lausanne chce zjevně vyrovnat. 

84. Sionko stihl zdánlivě ztracený balón, vrátil ho do vápna, kde na něj nedosáhl Kweuke. Jedna z mála akcí podobných těm, které Spartě v prvním poločase zajistily dvoubrankové vedení. 

82. Poslední střídání Lausanne. Dolů šel stoper Katz, na plochu letenského stadionu se podívá čistokrevný útočník Roux. 

81. Je to škoda. Místo jasné výhry a vylepšení skóre proti zjevně méně kvalitnímu soupeři, je tady drama. 

80. Druhé střídaní na straně pražské Sparty. Podaného střídá Jiří Kladrubský. Kušnír tak nakonec zřejmě zápas dohraje. 

79. Žlutou kartu obdržel Libor Sionko. 

77. Neuvěřitelné. Střelec gólu Steuble teď udeřil Kucku pěstí do břicha. Finský rozhodčí nepochopitelně vyřešil kontroverzní moment pouze žlutou kartou. 

76. Wilfried jde ze hřiště. Prvním střídajícím hráčem v dresu Sparty je Leo Kweuke. 

75. 3:2. A je tady to, o co si Sparta svou pasivitou koledovala. Z 22 metrů parádně vystřelil Steuble a Blažek plachtil do prázdna. Krásný moment. 

74. Lausanne střídá po druhé. Dolů jde Munsy, na hřiště Avanzini 

71. Se svalovým problémem je ze hřiště odnášen pro změnu Wilfried. 

70. Po dalším nebezpečném rohu hostů se hráči Lausanne radovali z branky. Silvio stál naštěstí pro Spartu při své gólové hlavičce v ofsajdu a tak branka neplatí. 

70. Kušnír je zpátky ve hře, jeho střídání je ale pravděpodobně jen otázkou času. 

69. Lausanne poprvé střídá. Pascheho nahradil Tosi. 

68. Typický Kušnírův průnik zastavil hvizd rozhodčího. Pravý bek Sparty fauloval a poté ho chytla křeč. Navrátilec do sestavy má evidentní problémy s kondicí. 

65. Po rohu Libora Sionka měla Sparta velkou šanci. Na míč si na přední tyči naskočil stoper Brabec a jeho hlavičku zastavila pravá tyč Favreho branky. Od tyče šel míč do zámezí. 

65. Sionko teď doslova prováhal dobrou šanci. Sparťané postupovali ve čtyřech, letenský záložník ale dlouho váhal s rozehrávkou. 

64. Zdá se, že sparťany přešla chuť na útočení. Stále častěji se zatahují do obranného bloku na své polovině. 

62. Dnešní návštěva na Spartě je poměrně slušná. Na zápase se na Letnou přišlo podívat 12 430 diváků. 

59. V obraně Sparty to teď hořelo a hráči švýcarského druholigového týmu předvedli slušný závar. Aby se současná pasivita Spartě nevymstila. 

55. Po centru Pascheho zastříhal nůžkami Munsy, ty ovšem minuly míč. Lausanne se teď přesto na několik minut usídlilo na polovině Sparty. Snad poprvé v utkání. 

54. Kuckovy chvíle. Výborně vybojoval kousek za polovinou míč, poslal ho Sionkovi na křídlo a pak se dostal k odraženému míči. Z první vypálil, Favre však neměl potíže. 

51. Moc pěkná akce. Kucka šel kolmo středem proti bráně, na vápně si narazil z Wilfriedem, který mu míč vrátil. Kucka si však balón příliš předkopl a tak ho ukořištil brankář Lausanne. 

50. Kucka z přímého kopu vyprášil Favreho rukavice, míč šel ale bohužel pouze do středu brány. 

49. Sparta bude kopat trestný kop z nebezpečného místa nějakých osm metrů za šestnáctkou. Faulován byl Bony. 

46. Hned první akci předvedl hostující útočník Munsy. Prošel sparťanskou obranou, ale míč poslal z úhlu do náruče Blažka. 

46. Finský rozhodčí zahájil druhý poločas. 

- Nutno říci, že hráči švýcarskému týmu sparťanům situaci značně usnadnili. Chyby, které předvedli před inkasovanými góly, byly z kategorie školáckých.  

- Po hrůzném úvodu se Sparta nadechla k jednomu z nejlepších výkonů poslední doby. Prosadila se rychlou aktivní hrou po křídlech. Skvěle hraje Sionko a roli střelce potvrdil Wilfried. Na pravé straně je cítit Ondřej Kušnír, který ukazuje, že je pro hru Sparty velmi důležitým prvkem. 

45+1. Skončil první poločas. 

45+1. Pěkná kombinace sparťanů skončila nepovedeným centrem Sionka. A to byla také poslední akce první půle. 

45. Rozhodčí nastavuje jednu minutu. 

44. Krásně to udělal Pamič, akci ovšem nedotáhl. Do vápna si obhodil obránce, ale s přihrávkou do ohně váhal, až o míč přišel. 

41. Potlesk tribun si teď užil kapitán Řepka, když na půlce s přehledem oklamal atakujícího útočníka a elegantně rozehrál. 

38. A situace jako přes kopírák. Kadlec tentokrát posunul na levou stranu, kde byl Podaný. Jeho přetažený centr poslal Sionko z první až na tribunu. 

36. Václav Kadlec se vřítil do vápna posunul míč doprava na sbíhajícího Sionka, jeho střela bez přípravy ale mířila vysoko nad.  

34. Marazziho trestný kop z dobrých třiceti metrů mířil půl metru nad bránu Jaromíra Blažka. 

33. Sparťanští fanoušci si dvougólové vedení řádně užívají a nepřestávají skandovat. 

31. Kucka se po dlouhém pasu ocitl sám na malém vápně. Bohužel své zakončení namířil přesně do náruče brankáře Favreho. 

30. Po gólovém ohňostroji se hra trochu zklidnila. Sparta je zjevně spokojená s tím, jak se jí podařilo rychle smazat vedení hostů. 

25. Jaromír Blažek musel vytáhnout dobrý zákrok po střele Munsyho zpoza šestnáctky. 

23. 3:1. A teď už se Wilfried nemýlil. Střelec z Pobřeží Slonoviny se dostal sám před gólmana a elegantně ho dloubáčkem přehodil. To je fotbal! 

23. A už to mohlo být o dva góly. Pamič se protlačil po levé straně do vápna, našel Wilfrieda a toho výborně vychytal gólman Favre. 

20. 2:1. Po dalším centru zprava Sparta otáčí skóre! Míč poslal do pokutového území Kušnír, ten proletěl celým vápnem a skončil až na kopačce Juraje Kucky. Ten už měl snadnou úlohu. Aktivita sparťanů se vyplácí. 

17. Zprava Sionko, zleva Pamič. Do šestnáctky hostů léta jeden centr za druhým. 

16. Sionko opět dobře odcentroval, Podaný však svou hlavičku namířil pouze do zad bránícího hráče švýcarského týmu. 

15. Sparťané se neustále tlačí dopředu, Lausanne se pouze brání. 

10. 1:1. A je vyrovnáno! Je tady blesková odpověď. Bony Wilfried si ve vápně skvěle pracoval centr na prsa a pravačkou poslal míč nezadržitelně do sítě. Tohle přesně Sparta potřebovala. Začíná se od nuly. 

7. Sparťané chtějí rychle odpovědět. Do vápna pronikl Kadlec, z akce nakonec nic nebylo. Po chvíli Podaný pálil z dálky vedle. 

6. 0:1. Sparta inkasuje z rohového kopu! Řepka podskočil centr a hosté jdou do šokujícího vedení. Gól vstřelil hlavou Meoli. 

5. Hosté šli poprvé do útoku. Silvio centroval, ale obrana Sparty srazila na roh.  

4. Z pravé strany odcentroval navrátilec Kušnír a Sionko z deseti metrů z voleje mířil o metr vedle. 

3. Libor Sionko je zatím nejaktivnější. Teď byl ostře faulován na polovině hřiště. 

2. Sionko šikovně protáhl míč po pravé straně, nasadil obránci jesle, ale centr odvrátila obrana. 

1. Utkání Sparty proti Lausanne právě začíná. Rozehráli Wilfried s Kadlecem. 

1. Zápas právě začíná. 

- Kapitáni Řepka a Celestini už přivádějí své týmy na trávník. 

- Utkání bude řídit trojice sudích z Finska. Hlavním rozhodčím je Asumaa, který pískal například kvalifikační utkání české reprezentace před třemi lety na Letné proti Slovensku (3:1). 

- Sestava Lausanne: Favre - Rochat, Katz, Meoli, Sonnerat - Steuble, Marazzi, Celestini, Pasche - Munsy, Silvio. 

- Sparťanský kouč Chovanec udělal v sestavě oproti posledním zápasům dvě změny. Po více než tříměsíční pauze zaviněné zraněním se na trávník vrací pravý obránce Ondřej Kušnír, který nahradil Kamerunce Adiabu. A v sestavě také chybí Jiří Kladrubský. Od začátku dostává přednost Jakub Podaný. 

- Pražané nastoupí v této sestavě: Blažek - Kušnír, Brabec, Řepka, Pamič - Sionko, Kucka, Vacek, Podaný - Kadlec, Wilfried. 

- Sparta je ve skupině F zatím na třetím místě. Získala tři body, stejně jako druhé Palermo, které má ale lepší skóre. V čele tabulky je moskevské CSKA se 6 body. Lausanne ještě nebodovalo a nevstřelilo ani jeden gól. 

- Dobrý den, vítám vás u online reportáže ze zápasu základní skupiny F Evropské ligy mezi pražskou Spartou a švýcarským Lausanne Sport. Zápas začína ve 21:05. 

 

Právě se děje

Další zprávy