Proč jela Sparta do Žiliny už 3 dny předem? Kvůli klidu

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
23. 8. 2010 18:20
Sparta přiletěla do Žiliny už v neděli večer
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Jakub Šafránek

Praha - Už v neděli večer, tedy tři dny před odvetným zápasem 4. předkola Ligy mistrů (středa 20:45), přijeli fotbalisté pražské Sparty do Žiliny, která před týdnem v úvodním zápase na Letné vyhrála 2:0.

Sparťané se chtějí plně soustředit na šanci pokusit se o téměř nemožné - postoupit do základní skupiny. A především se vyhnout tlaku, pod kterým je v posledním týdnu držela média a také vlastní fanoušci.

Svěřenci kritizovaného vládce lavičky Jozefa Chovance v sobotu v ligovém duelu nestačili ani na lídra z Plzně, navíc obránci Tomáš Řepka, Erich Brabec a Jiří Kladrubský dostali pokutu za porušení interních pravidel klubu.

Čtěte také:
Sionko rozhání chmury: Žádná krize, jen dvě prohry
Chovanec hořekuje: Koho mám nasadit? Dorostence?
Spartu vyloupila i Plzeň a dál vede ligovou tabulku
Sparta trestala: Řepku za alkohol, Brabce za klobásu

"Našim dřívějším odjezdem jsme chtěli dát mimo jiné jasný signál, že se nevzdáváme. Chceme, aby se mužstvo v klidu připravovalo na zápas, který je pro nás nesmírně důležitý," napsal v tiskovém prohlášení klubu tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Do Žiliny naopak neodletěli hráči, kteří kvůli disciplinárním trestům nemohou do zápasu nastoupit. Jedná se o zmíněné beky Řepku a Brabce a také záložníka Marka Matějovského. Doma zůstali i marodi Kušnír, Hušek, Lačný, Kadlec, Žofčák a vyřazený Zeman.

Kasík zároveň věří, že hráči delší odloučení od domova kvůli naplnění předsezonního cíle v podobě postupu pochopí. "Od červnového soustředění v Rakousku totiž mužstvo takhle dlouho spolu nebylo," dodal tiskový mluvčí klubu.

V pondělí si sparťané poblíž Žiliny poprvé zatrénovali, oficiální trénink a tiskovou konferenci absolvuje mužstvo v úterý už na stadionu Žiliny.

 

Právě se děje

Další zprávy