Hapal: Dva góly jsme mohli přidat. Bylo by to ale drzé

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
18. 8. 2010 7:30
Trenér Žiliny Pavel Hapal se snaží mírnit euforii

Praha - Pavel Hapal je v současné chvíli zřejmě nejoblíbenějším trenérem na Slovensku. Jednačtyřicetiletý kouč je blízko k tomu, aby dovedl Žilinu poprvé v její historii do základní skupiny Ligy mistrů a k třetí účasti slovenských klubů v milionářské soutěži.

Během úterní výhry 2:0 v úvodním zápase 4. předkola na hřišti pražské Sparty fanoušci hostí jeho jméno dlouhé minuty vyvolávali a bývalý český reprezentant si tak naplno mohl užívat zadostiučinění za to, jak se k němu fanoušci Sparty zachovali před 10 lety.

Čtěte také:
Jako v černém snu. Liga mistrů se Spartě hodně vzdálila
Zápas Sparta - Žilina jsme sledovali ŽIVĚ
Brabec: Třeba naše neúčast bude k dobru a dáme tři góly

Jako nová posila klubu se v rozhodujícím zápase o postup do čtvrtfinále Ligy mistrů proti Barceloně postavil k pokutovému kopu, za stavu 1:1 ji těsně před koncem neproměnil, a Sparta tak o postup přišla. Všechna vina pak byla 'hozena' právě na Hapala. 

"Ne, ne. Satisfakci necítím. V žádném případě. Už na to nemyslím. Kdybych dal, mohli jsme Barcelonu porazit. Takhle jsme prohráli 1:2, a tak na mě byli zlí," připomněl chvíli, kdy jej sparťanští fanoušci uráželi a vlastně ho vypudili z klubu. "I mě dneska štvalo, když běžel Ceesay sám na brankáře a nedal," upozornil na situaci za stavu 2:0.

Nelitujete tedy toho, že výhra nebyla nakonec vyšší?
Minimálně dva góly jsme mohli přidat, ale to by bylo vůči Spartě až moc drzé. Každopádně výsledek je zasloužený a velice nadějný do odvety.

To je, ale v Žilině se může stát ještě cokoliv?
Nebylo by to poprvé, kdyby se to stalo právě nám, ale zažít to nechci. Proto nedopustím, aby mezi hráči vypukla příliš velká euforie. Ještě v Lize mistrů nejsme.

Foto: Jakub Šafránek

To hrála Sparta tak špatně?
Brzděte, ještě není čas na hodnocení, čeká nás odveta. A navíc: vy mluvíte o Spartě a zapomínáte, jak výborně jsme zahráli my.

To ano, zejména útočník Ceesay všechny přítomné nadchnul...
Je to velká neznámá nejen pro fanoušky Sparty, ale vlastně ještě i Žiliny. Neměli ho (Sparta) určitě tak dobře zmapovaného, na druhou stranu musím říct, že s jeho nejenom kvalitou, ale i výškou, silou a rychlostí měli těžké ho bránit.

Navíc se vám povedlo vykartovat oba stopery (Tomáše Řepku a Ericha Brabce, kteří si v odvetě v Žilině nezahrají)...
V obraně sice budou oslabení, protože Řepka a Brabec patří k základním oporám týmu. Na druhou stranu budou zase silnější v ofenzivě, vrací se Sionko a Wilfried, což jsou podle mě dva jejich klíčoví hráči.

Vy ale naopak zůstáváte stále kompletní, což mělo velký vliv na dnešní výhře. Čím to?
Hráli jsme velmi zodpovědně a čistě, nefaulovali jsme tolik jako Sparta. Navíc jsme víc své hráče šetřili. Třeba jako Ondru Šourka, který kartu měl a nastoupil proto místo od začátku až na konci zápasu.

Kolik procent nyní dáváte tomu, že si Žilina v základní skupině zahraje?
Je to určitě velká šance, já se na to těším. Doufám, že přijde plný stadion, že se všichni oblečeme do zeleno-žlutýho, a že nás tyto barvy přivedou nejen k postupu, ale i výhře.

 

Právě se děje

Další zprávy