Ač Čech, chce Spartu vyřadit. Hapal: Je to vyrovnané

Ivo Pospíšil
17. 8. 2010 9:20
Pavel Hapal hrál ve Spartě v roce 2000 Ligu mistrů

Praha - Pro Spartu to bude možná klíčový zápas celé sezony. Jenže právě v tomto duelu se bude muset český mistr vyrovnat s absencí opor, které by byly za normálních okolností v soubojích takovéhoto formátu nezbytné. 

Do úterního prvního utkání čtvrtého předkola Ligy mistrů proti Žilině totiž nebude moci Jozef Chovanec zapojit záložníky Marka Matějovského, Libora Sionka a útočníka Bonyho Wilfrieda

Čtěte také:
Duel o 200 milionů je tu. Přejde Sparta přes Žilinu?
Matějovský si za potyčku v Poznani tři zápasy nezahraje
Sparta se o LM utká ve federálním derby s Žilinou

Zatímco poslední dva jmenovaní se nejspíše objeví alespoň v odvetě, bývalý záložník anglického Readingu, který kvůli vyloučení v Poznani dostal třízápasový trest, nastoupí buď až v základní skupině Ligy mistrů, nebo v Evropské lize.

"Nebudeme nic zastírat. Když Spartě chybí špílmachr Marek Matějovský, zkušený ofenzivní Libor Sionko a nejlepší střelec Bony Wilfried, tak můžeme považovat našeho soupeře za oslabeného. Bude to pro nás výhoda, ale jak velká bude, se ukáže až na trávníku," citují oficiální stránky klubu kouče Pavla Hapala.

Hapal: Sparta dobře brání, my zase lépe útočíme

Právě pro něj to bude pikantní souboj. V dresu letenského týmu dříve působil, v roce 2000 dokonce hrál v osmifinálové skupině Ligy mistrů. Fanoušci si ale dobře pamatují moment, kdy zde neproměnil v posledním zápase proti Barceloně (za stavu 1:1) pokutový kop, a Sparta tak nakonec prohrála 1:2.

V pozici kouče se pak Hapal představil na Letné i jako lodivod Baníku Ostrava nebo Mladé Boleslavi.  

"Sparta má široký kádr. I její další hráči budou chtít dokázat, proč figurují na soupisce největšího českého klubu," míní proto Hapal.

"My jsme přešli přes jednoho kvalitního soupeře - Litex Loveč. Teď nás ale čeká ještě kvalitnější tým. Podle mého názoru jsou šance jsou před tímto dvojzápasem vyrovnané. Sparta má velkou sílu v defenzivě, my si zase dobře vytváříme šance. Klíčem k postupu by mohl být gól na hřišti soupeře. Věřím, že v úterý na Spartě skórujeme. To by byl dobrý základ pro odvetu," dodává český trenér. 

Po premiérové účasti na mistrovství světa tak Slováci cíti další šanci na úspěch. Například jako kapitán Žiliny Róbert Jež.

"Teď bude důležité, jak se na hřišti projeví absence několika jejich opor. Sparta má vynikající defenzivu, dostává málo gólů. Na druhou stranu si myslím, že v ofenzivě jsme lepší my a jsme také schopni si vypracovat více šancí a proměnit je," uzavřel Jež.

Zápas začíná v Generali Aréně od 20.45.

 

Právě se děje

Další zprávy