Sionka zklamali Poláci pasivitou. Ale fanoušky chválil

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
28. 7. 2010 9:30
Letenští si do Polska vezou výhru 1:0
Libor Sionko při domácím zápase s Lechem Poznaň.
Libor Sionko při domácím zápase s Lechem Poznaň. | Foto: Jakub Šafránek

Praha - Polehávání, zdržování a dlouhé prostoje ve hře. Polský tým Lech Poznaň v úterním úvodním utkání třetího předkola Ligy mistrů se Spartou Praha svým výkonem rozzlobil nejen diváky na stadioně, kteří několikrát na protest zasypali kelímky a dalšími odpadky hřiště, ale zklamal i hráče domácích.

Letenští sice utkání nakonec vyhráli 1:0, když se v závěru zápasu trefil po zblokované střele Libora Sionka Erich Brabec, ale především v prvním poločase měli velký problém se přes tuhou defenzivu polských mistrů dostat vůbec k zakončení.

"Trošičku mě zklamal přístup polského týmu, protože bylo od začátku jasné, že hráli na remízu a byli s ní spokojení. Tomu podřídili taktiku, hodně zdržovali a byli dlouhé prostoje, než se rozehrál balon. Snažili se nás vyvést z tempa," uvedl po zápase Sionko.

Čtěte také:

Nudu zlomil Brabec. Sparta je díky tomu blíž k postupu
Plivanec Řepky? Komise se sudích zastává: Neviděli to
Pokuta i distanc? Řepka čeká na svůj trest
Spartu spasil v nastavení Kadlec.Plzeň uspěla v Liberci

"Pohárová matematika je krutá, když dostaneme gól doma, tak je to potom velice složité, takže je třeba hrát ze zabezpečené obrany. Ten první poločas vyčkáváte, co soupeř předvede," zdůvodnil poněkud pasivní hru i ze strany Sparty Sionko.

"Soupeř hrál velice zodpovědně, bylo těžké se prosadit. Hrálo se hodně takticky. Vše se zlepšilo po vstřelení první branky, kdy jsme si vypracovali další možnosti," souhlasil trenér českého týmu Josef Chovanec. "Výkon Poznaně mě nepřekvapil. Zápas byl hodně opatrný. Obrany vévodily."

Brabec: už bylo na čase, abych se trefil

Utkání tak rozhodla situace ze šestasedmdesáté minuty, kdy vrcholící snahu Sparty o skórování korunoval svým prvním gólem v dresu Letenských obránce Erich Brabec, k němuž se odrazila střela Libora Sionka.

Foto: Jakub Šafránek

"To byl odražený balon a polský obránce se ke mně blížil, takže jsem neměl čas si ho zpracovat a něco vymýšlet. Takže jsem se snažil trefit prostor brány, kde byla skrumáž, a doufal jsem, že přijde nějaká teč a vyplatilo se to," nabídl svůj pohled na brankovou situaci Sionko.

„Bylo to se štěstím. Po standardní situaci a Sionkově střele se ke mně míč odrazil, soupeřův obránce zareagoval o chvíli později a protože jsem dostal balón přímo na nohu, nebyl problém uklidit ho k tyči. Však už bylo na čase, neboť ostatní se už smáli a utahovali si ze mně, kdy už konečně uráčím branku dát," popisoval jediný střelec zápasu Brabec svůj gólový moment. Za Spartu se v úterý trefil vůbec poprvé.

Libora Sionka potěšila i atmosféra na stadioně, kde se sešlo na čtrnáct a půl tisíce fanoušků, přičemž necelé tři tisícovky jich přijely z Polska.

I kvůli nadšeným příznivcům Lechu, kteří po celý zápas na Letné neúnavně povzbuzovali své oblíbence, ale může být odveta hodně těžká, byť na stadionu v Poznani budou otevřeny jen některé tribuny.

"Polští fanoušci potvrdili, že dokáží vytvořit skvělou atmosféru. Ale i naši fanoušci byli fantastičtí. Dneska pro nás byla radost hrát," prohlásil Sionko. "V odvetě nás čeká bouřlivá atmosféra."

 

Právě se děje

Další zprávy