Ostuda Poznaně proti Baku. Soupeř Sparty drcen kritikou

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
22. 7. 2010 14:45
Polský celek zachránil postup až při penaltách
AC Sparta Praha - FC Panathinaikos. Utkání přihlíželo 14478 diváků.
AC Sparta Praha - FC Panathinaikos. Utkání přihlíželo 14478 diváků. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Zatímco fotbalisté pražské Sparty si i v odvetě 2. předkola Ligy mistrů s Liepajou v poklidu poradili výhrou 2:0, soupeř Letenských v další fázi - Lech Poznaň - nebyl daleko od velké ostudy.

Přitom si z úvodního zápasu v Baku s místním Interem přivezl vítězství 1:0, které měl doma jednoznačně potvrdit.

Jenže polský celek se snažil hrát až moc profesorsky a hru více méně jen kontrolovat. Jenže kýžená gólová pojistka stále nepřicházela. Nebezpečné šance si začal vytvářet také ázerbajdžánský protivník, až v 84. minutě dorážkou srovnal dvojzápasový účet Karlsons.

To byl pro domácí šok, na nějž nedokázali zareagovat ani v prodloužení, které provázel častý pískot rozčarovaných fanoušků.

Čtěte také:
Sparta se trefovala z přímých kopů a narazí na Poznaň
Exekutor Matějovský: Takhle to nedávám ani na tréninku

Na řadu tedy přišel penaltový roztřel, z něhož Poznaňské vysvobodil až v jedenácté sérii úspěšnou trefou brankář Kotorowski.

Polský mistr si mohl oddechnout, ovšem lehce se fotbalistům ani trenéru Jacku Zieliňskemu určitě neusínalo. "Prosím, nechte mě zhodnotit si nejprve zápas sám pro sebe. Nenuťte mě dělat veřejné harakiri," prosil o chvilku na rozmyšlenou kouč Poznaně, na jejiž hru se snesla velká kritika. "Ale pravdou je, že jsem za tento večer zestárnul tak o deset let."

To gólmana Krzysztofa Kotorowskeho vyneslo nervydrásající drama až do role spasitele. Nejprve dvě penalty chytil, poté se sám ze značky pokutového kopu trefil. "Ani nevím, jak jsem to udělal. Nepřemýšlel jsem nad tím," řekl Kotorowski. Vzápětí pak proti němu neuspěl jeho brankářský protějšek Lomaia a Lech mohl slavit postup do 3. předkola, kde narazí na Spartu.

Fotbalová veřejnost i sami hráči však mají jasno. "S takovým stylem hry ale daleko nedojdeme," shodují se.

 

Právě se děje

Další zprávy