Rána do zad? Hubník odmítl hrát a Spartou to otřáslo

Martin Jůzek
17. 12. 2009 9:30
Roman Hubník nechtěl nastoupit proti Kodani
Spartě chyběl jak Řepka, tak Hubník (uprostřed)
Spartě chyběl jak Řepka, tak Hubník (uprostřed) | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Když ho Sparta opravdu hodně potřebovala, Roman Hubník se k ní otočil zády. Stoper, který na Letné rok hostoval, s největší pravděpodobností končí své angažmá na české scéně.

A závěr jeho úspěšného roku nemá šťastný konec - pětadvacetiletý obránce se po zranění stoprocentně neudzravil a nevyslyšel prosby trenéra Jozefa Chovance, aby týmu naposledy pomohl.

Český reprezentant se totiž rozhodl, že do zápasu s Kodaní nenastoupí.

Čtěte dále: Chovanec: Triviální chyby. Jinak jsem na Spartu hrdý

Jeho absence, kterou ještě znásobila absence kapitána a dalšího stopera Řepky, byla ve středu znát. Hráči v rudých dresech podlehli dánskému celku 0:3 po zbytečných chybách v obraně.

"Věřili jsme, že se nám ho podaří přesvědčit, aby nastoupil," uvedl kouč směrem k Hubníkovi.

Jenže ten již dopředu avizoval, že ani postup v Evropské lize by jej asi na Letné neudržel. Fanoušci dokonce vytvořili na komunitní síti facebook skupinu, kde si žádají jeho setrvání ve Spartě. Marně. Poslední zápas sledoval jen z tribuny.

A viděl i jeden transparent "Díky Hubňo", jímž se s ním příznivci rozloučili. To asi ještě netušili, že hrát nebude.

Čtěte více: Sníh odvál postup. Sparta se rozloučila s Evropou

"Rozhodl se tak," litoval Chovanec, jenž zároveň prozradil, že se jej snažil dlouho přemlouvat. "Apelovali jsme na něj, že to může s týmem zacloumat, že by mu pomohl... Ale necítil se v pořádku. A s týmem to opravdu zatřáslo," dodal.

Co bude dál s Hubníkem? Chce přestoupit do zahraniční ligy, nejlépe do západní Evropy. A když o něj projevila zájem řada klubů, bylo jasné, že nebude riskovat. "Ale o tom to není, už předtím, když měl problémy, tak nehrál," poznamenal Jozef Chovanec.

 

Právě se děje

Další zprávy