Pospěch: Řepka je klíčový hráč. Sparta si ale poradí

Ivo Pospíšil, ip
16. 12. 2009 14:45
Zdeněk Pospěch bude usilovat o postup Kodaně
Zdeněk Pospěch
Zdeněk Pospěch | Foto: FC Kodaň

Praha - Ještě před dvěma roky bojoval se Spartou v Poháru UEFA proti Leverkusenu nebo Toulouse. Nyní se pravý obránce Zdeněk Pospěch vrací na místo činu, jenže tentokrát se zcela jinými úmysly.

Zatímco dříve se snažil vybojovat pro letenský celek postup, nyní bude usilovat v Evropské lize o jeho konec. Jenom tak totiž může jeho současný zaměstnavatel FC Kodaň jít dál.

"Zápas je to pro mě určitě speciální, bude pro mě mít zvláštní náboj. Vždyť jsem tu strávil dva a půl roku, to byla nádherná léta," přiznal jednatřicetiletý hráč oficiálním sparťanském webu.

Čtěte také: Šance pro Spartu: O miliony, prestiž. Krutá zima nevadí

"Je to poprvé, co tu budu hrát se zahraničním klubem," je si vědom.

Člen reprezentačního kádru si během svého působení v Dánsku vybudoval velký respekt a získal i v týmu Stale Solbakkena jisté místo v základní sestavě.

Seveřanům navíc stačí uhrát na Letné k postupu remízu. Ačkoliv má horší skóre, v Evropské lize se zohledňují při rovném počtu bodů vzájemné zápasy. A Kodaň první duel vyhrála 1:0.

Přečtěte si také: Postup, nebo konec? Chovanec: Spoléháme i na fanoušky

"Šance jsou vyrovnané, Sparta předvedla, že s námi může hrát nejen vyrovnaný zápas. Jak Sparta, tak i my jsme se dostali do dobré formy, takže uvidíme," analyzuje.

Dánský protivník si je také dobře vědom faktu, že Sparta nebude moci počítat s kapitánem Tomášem Řepkou. Ten dostal v posledním zápase s Eindhovenem po strkanici s Lazovičem třetí žlutou kartu v soutěži a bude tentokrát svému týmu chybět.

"Tomáš bude Spartě chybět, je to klíčový hráč a stojí na něm jejich defenziva. Na druhou stranu ale mají kvalitní kádr, takže si s tím podle mě poradí, výkon obrany není jen o jednom hráči," uzavřel Pospěch.

 

Právě se děje

Další zprávy