Čech přiznal chybu. Trenér to chápe, ale nepostaví ho

kub
8. 12. 2009 15:46
Čech přiznal chybu, s Nikósií v LM ale chytat nebude.
Petr Čech
Petr Čech | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Londýn - Český brankář Petr Čech v úterním zápase Ligy mistrů proti APOELu Nikósia nenastoupí. Není to však kvůli jeho chybě, která přispěla o víkendu k porážce Chelsea s Manchesterem City.

Gólmana londýnského klubu trápí pochroumané koleno, a tak jej radši trenér Ancelotti šetří pro další utkání.

Na tréninku se neobjevil stejně jako některé další opory Terry či Ballack, kteří asi také dostanou volno.

Čtěte také: Liga mistrů rozdává Černé Petry. Zbyde i na velkokluby

Čech chyboval ve víkendovém utkání Premier League proti Manchesteru City, kdy v 56. minutě zaváhal při Tevézově přímém kopu.

Místo aby si hlídal nekrytou část branky, ukročil stranou směrem za zeď a následnou střelu k tyči nechytil. "Špatně jsem si našlápnul. Pak už bylo pozdě na to, abych se přemístil na druhou stranu a stihnul míč vyrazit," přiznává Čech.

Kouč Carlo Ancelloti se však svého svěřence zastal. "I dobrý brankář někdy udělá chybu. Petr ale tuto sezonu chytá velmi dobře."

Chelsea má jako nejlepší tým skupiny D postup do jarního osmifinále zajištěn, proto si může dovolit dát klíčovým hráčům oddech.

Navíc jej čeká poslední tým skupiny, kyperský APOEL Nikósie, proti němuž si tak zřejmě odbude svou premiéru v dresu Chelsea čtyřiadvacetiletý Čechův náhradník Ross Trunbul. Šanci by měl dostat i mladý Francouz Gael Kakuta.

 

Právě se děje

Další zprávy