Valencie zuří. Sudí pomohl Slavii, nám ukradl výhru

Martin Jůzek
6. 11. 2009 9:27
Trenér Valencie Emery neměl pro norské sudí pochopení
Trenér Emery byl na rozhodčího naštvaný
Trenér Emery byl na rozhodčího naštvaný | Foto: Sport

Praha - Nikoliv kvalita fotbalistů Slavie, ale chyba obrany a poté neuvěřitelná minela rozhodčího. To jsou podle trenéra Valencie Unaie Emeryho příčiny toho, proč si jeho svěřenci neodvezli z Prahy vítězství.

Španělský velkoklub ve čtvrtek českého mistra překvapivě znovu neporazil, stejně jako před dvěma týdny se s ním rozešel smírně, tentokráte v Edenu remizoval 2:2.

"Přestože jsme byli výrazně lepší než náš soupeř, ztratili jsme body. Je to škoda, postup se nám komplikuje. Teď musíme věřit, že porazíme Lille. Je ale dobré, že hrajeme doma a pořád máme vše ve svých rukách," uvedl Emery na tiskové konferenci.

Čtěte dále: Neskutečné. Slavia šokovala Valencii a má další bod

Kdo zápas viděl a odešel ze stadionu nebo od televizních obrazovek předčasně, asi by neuvěřil, že po devadesáti minutách vypadal výsledek tak, jak vypadal.

O remíze se slávistům dlouho ani nezdálo, Valencie kontrolovala hru a vše nasvědčovalo tomu, že si dojde pro snadné vítězství. "Měli jsme skoro pořád převahu, jenže po jedné situaci jsme si nechali dát gól," litoval kouč španělského týmu.

Nespravedlivé, že jsme nevyhráli

Zmrtvýchvstání domácího celku, který se po většinu hrací doby trápil a nešlo mu skoro nic, způsobila jedna povedená standardní situace, kdy se po rohu Grajciara dostal k hlavičce Janda a vstřelil kontaktní gól.

Emery přiznal, že to Valencie nezvládla a šlo o chybu v defenzivě.

O vyrovnání na 2:2 ale nehodlal diskutovat. "Jasná minela rozhodčího. Ten inkasovaný gól padá na jeho hlavu, to se nesmí stávat," konstatoval trenér Valencie.

Na mysli měl hlavně to, proč na začátku poslední desetiminutovky nechal pokračovat ve hře, když na trávníku ležel faulující Saltor.

Čtěte také: Sparta je z českých klubů nejlepší, Slavia klesá ke dnu

Míč si vzal Trapp a ihned rozehrál na unikajícího Hlouška, po jehož střele dorazil míč do brány Grajciar. Když se žurnalisté ze Španělska zeptali trenéra Valencie na podíl rozhodčího Moena na výsledku, odvětil, že je za něj zodpovědný z padesáti procent.

"Je nespravedlivé, že jsme Slavii neporazili. Odvedli jsme dobrou práci. Je smutné, že kvůli posledním pěti minutám musíme zahodit veškerou dřinu," dodal Emery.

Valencie udržela druhou příčku, první ve skupině B je dál francouzské Lille, ačkoliv ve čtvrtek prohrálo. Příště bude hrát Slavia znovu doma, vyzve italský Janov.

 

Právě se děje

Další zprávy