Wilfried je hrdinou Sparty: Nejdůležitější gól v životě

6. 11. 2009 9:55
Wilfried: 2:2 by pro nás nebyl dobrý výsledek

Kluž (Od zvláštního zpravodaje Aktuálně.cz) - Zdálo se, že v zimě v rumunské Kluži to nebude jeho den. Neprosazoval se a měl být i střídán, ale nakonec všechny překvapil. Útočník Bony Wilfried se totiž stal hrdinou Sparty.

"Tohle byl můj nejdůležitější gól kariéry," radoval se střelec rozhodujícího gólu na 3:2, který výrazně posílil naděje Sparty na postup ze skupiny, v níž letenskému celku patří druhé místo.

V utkání Evropské ligy nastoupil v útočné dvojici s Janem Holendou, který tentokrát hráče z Pobřeží slonoviny po většinu utkání zastínil.

Čtěte také: Sparta vydřela v Kluži výhru. Drama rozhodl Wilfried

Wilfried byl nedůrazný, kazil přihrávky a pro branku Kluže neznamenal moc velké nebezpečí.

V nastaveném čase ale podnikl do rozhozené obrany domácích rozhodující sólo. Ač byl v pokutovém území faulován, souboje ustál a únik zakončil gólem.

Byla by to penalta

"Udělal jsem kličku brankáři. Kdybych spadl, byla by to penalta, ale chtěl jsem to ustát a dát gól," přiblížil Wilfried situaci z 95. minuty zápasu.

Chovanec: To byly nervy. Naštěstí jsem Bonyho nestáhl

Sparta slaví gól Bonyho Wilfrieda v derby se Slavií.
Sparta slaví gól Bonyho Wilfrieda v derby se Slavií. | Foto: Jan Langer

Sparta si však mohla infarktové chvilky v závěru utkání ušetřit, kdyby neprohospodařila dvougólové vedení po trefách Jana Holendy. "Mohli jsme dát čtyři nebo pět gólů, ale šance jsme bohužel nedali," litoval Wilfried.

Tým trenéra Jozefa Chovance inkasoval vyrovnávací branku na 2:2 v době, kdy domácí už hráli bez dvou vyloučených hráčů.

A chvílemi se letenská obrana musela strachovat i o hájení nerozhodného stavu.

"Výsledek 2:2 by pro nás nebyl dobrý," uvědomoval si hrdina zápasu, jenž byl opěvoval i po dvojzápase s Mariborem, kdy svými trefami zajistil Spartě postup právě do základní skupiny.

"Ale i když jsme dostali vyrovnávací gól v nastavení, pořád jsem věřil, že můžeme vyhrát," dodal.

Přitom nechybělo mnoho, aby útočník tmavé pleti seděl v klíčové fázi zápasu na lavičce náhradníků. "Jsem rád, že jsem ho tam nechal, i když jsem ho chtěl za ten jeho výkon vystřídat. Naštěstí jsem si to rozmyslel," oddechl si po utkání kouč Chovanec.

 

Právě se děje

Další zprávy