Hubník: Chtěli jsme drama, Sparta je znovu ve hře

Martin Jůzek
23. 10. 2009 11:15
Roman Hubník řekl, že vítězství nad Kluží je důležité
Roman Hubník (uprostřed) se trefil do sítě Kluže
Roman Hubník (uprostřed) se trefil do sítě Kluže | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - První a hodně důležité vítězství. Fotbalisté Sparty si ve čtvrtek poradili s Kluží, což je uchovalo ve hře o postup ze základní skupiny Evropské ligy. Na Letné ovšem nezavládla žádná euforie.

"Oslavy nebudou," přiznal po zápase obránce Roman Hubník, který se podílel na výhře jednou brankou.

Sparťané šli do utkání s vědomím, že pokud chtějí dál pomýšlet na postup, musejí vyhrát. Nakonec to nebyl tak těžký úkol, jak se zdálo před začátkem dalšího duelu na evropské scéně.

Čtěte dále: Sparta hladce přejela Kluž. Dál drží šanci na postup

"Chtěli jsme to zdramatizovat a to se nám povedlo. Dostali jsme se do hry o postup, máme čtyři body a opět dýcháme," poznamenala opora Sparty s narážkou na nepříjemnou situaci, která by vznikla, kdyby tým nevyhrál.

Fotbalisté v rudých dresech si znovu vytvořili několik jasných příležitostí a na rozdíl od ligového zápasu s Českými Budějovicemi také dvě šance přeměnili ve dva góly. Nejprve skóroval Kucka, pak se trefil pětadvacetiletý Hubník.

"Byla to hodně důležitá branka," poznamenal stoper, jenž má zatím na evropské scéně vynikající bilanci.

Čtěte více: Spartu nakoply pokuty. Úspěch s Kluží je nevymaže

Pokud by se počítaly tři zápasy v základní skupině, tak už dal druhý gól, což z něj dělá zatím nejlepšího střelce Sparty. Tentokráte se trefil do stejné branky jako proti Eindhovenu. Jen s tím rozdílem, že s hlavičkou neuspěl a do sítě dorazil balon nohou.

Spoluhráče jeho trefa uklidnila. "Až do dvacáté minuty to nebylo nic moc, nechali jsme Kluž hrát a moc jsme faulovali. Proto také hrozili ze standardních situací, ale když jsme se toho vyvarovali, do ničeho jsme je už nepustili," vysvětlil český reprezentant.

Čtěte také: Fatální chyby. Kluž litovala, že Spartu víc netrápila

Hubníka a spol. čekají dva ligové zápasy a poté znovu Kluž.

"Odveta" v Rumunsku nebude snadná, ale zkušený bek věří, že český zástupce už na půdě soupeře nezaváhá - kromě výhry v Mariboru však sparťané prohráli jak v Aténách, tak i v Kodani.

"Kluž není tak silná jako Panathinaikos. Pojedeme tam bojovat o body," hlásí Roman Hubník.

 

Právě se děje

Další zprávy