Fatální chyby. Kluž litovala, že Spartu víc netrápila

Martin Jůzek
23. 10. 2009 10:00
Kluž odjela z Prahy s prázdnou a byla zklamaná
Kluž odjela z Prahy bez bodu
Kluž odjela z Prahy bez bodu | Foto: Reuters

Praha - Kluž odjíždí z Prahy s prázdnou. Rumunský celek nezískal proti Spartě ani bod, navíc ve čtvrtečním zápase základní skupiny Evropské ligy zcela propadl. Nedařilo se mu nic a podle toho také vypadala tisková konference.

Antonio Conceicao, portugalský kouč hostujícího týmu, si musel připadat jako na bojišti. Jedna otázka za druhou, všechno od nespokojených zahraničních novinářů.

"Uvědomujete si, že Rumunsko ztrácí body do koeficientu?" zněl jeden dotaz.

"Máte kolísavé výsledky..." bylo další konstatování žurnalistů.

Čtěte dále: Sparta hladce přejela Kluž. Dál drží šanci na postup

Conceicao si ale zavařil sám. Před zápasem hlásil, že myslí na vítězství. Na hřišti to vypadalo jinak - koncentrovaná Sparta čekala na chyby Kluže, která jich vyrobila více než dost. A tak nezbývalo než uznat, že utkání se jeho svěřencům nepovedlo.

"Dělali jsme moc chyb. A takové, které jsme udělali, jsou v Evropě fatální. Zápas už byl rozhodnutý po prvním poločase," řekl trenér po duelu, jenž skončil vítězstvím letenského celku v poměru 2:0.

Přitom po ligové výhře nad Rapidem Bukurešť přijela Kluž do Prahy optimisticky naladěna a ze začátku byla lepší. "Ano, hráli jsme dobře asi tak dvacet minut. Ale pak jsme přestali být kompaktní a málo jsme útočili," litoval Conceicao.

Sparta se tak posunula na druhé místo tabulky skupiny K. Rumunský celek je (stejně jako Kodaň) o bod za ní, nicméně za dva týdny bude mít výhodu domácího prostředí. Kouč si tuto výhodu moc dobře uvědomuje.

"Čekají nás ještě tři zápasy a tři body, které jsme zatím získali, nejsou tak špatné. V odvetě musíme bojovat, abychom tuto porážku odčinili," dodal Antonio Conceicao, jehož svěřence teď v lize čeká prestižní zápas s Temešvárem.

 

Právě se děje

Další zprávy