Kluž si věří: Vyřadit Spartu má i dvojník Wilfrieda

Martin Jůzek
22. 10. 2009 12:45
Kluž nepřijela do Prahy hrát na remízu
Kluž minulý rok vyzrála i na AS Řím
Kluž minulý rok vyzrála i na AS Řím | Foto: Reuters

Praha - Loni remizovala s Chelsea a porazila AS Řím. Teď se rumunská Kluž představí na Letné a hodlá vyzrát i na Spartu.

Pokud se jí to podaří, zůstane fotbalistům českého celku, kteří v úvodních dvou zápasech skupiny Evropské ligy získali jediný bod, jen mizivá naděje na postup do vyřazovací části.

Z Kluže takové hlasy a přání opravdu uslyšíte. "Když Sparta nevyhraje, má problém. Naopak u nás to neplatí, i když důležitější utkání nás čeká příště doma," hlásil na předzápasové tiskové konferenci portugalský trenér António Conceicao.

Čtěte dále: Sparta je před Kluží zoufalá. Z Rumunů jde strach

Už po losování neměli sparťané radost, že se jim postaví právě tento tým.

Kluž, to má být teoreticky nejslabší tým skupiny s Eindhovenem a Kodaní. Jenže zdání klame. Ačkoliv má klub z města na severu Rumunska nízký koeficient, v Evropě už poznali, že není radno jej podceňovat.

Jako Unirea v Lize mistrů

Ostatně jako jiné kluby z této země, což naposledy ukázala Unirea Urziceni, která v úterním duelu Ligy mistrů porazila Glasgow Rangers v jeho Ibrox Parku 4:1. A hráči Kluže by na tento úspěch rádi navázali.

"Unirea hrála velice dobře. Hovoří za vše, když zvládla otočit výsledek," komentoval výkon "krajanů" portugalský obránce Ricardo Manuel Ferreira de Sousa, jemuž se přezdívá Cadú.

Divíte se, co to má Kluž za hráče?

Více by asi prozradil Dušan Uhrin mladší, nyní kouč Mladé Boleslavi, který předtím vedl právě tento rumunský klub. Na hřišti ale moc rumunských fotbalistů neuvidíte.

Čtěte více: Jeho kiks v Kodani popravil Spartu. Hubník: Báli jsme se hrát

Mezi třemi tyčemi se zřejmě objeví portugalský gólman Nuno Clara, obraně šéfuje zkušený Francouz Tony, v záloze pak nastupuje Argentinec Sixto Peralta, jenž zkoušel štěstí i v Interu Milán. Nejroztodivnější mix ale najdete v útoku.

Bony Wilfried "číslo dvě"

A pokud večer uvidíte na trávníku dva Bony Wilfriedy, tak se nemusíte bát, zrak vám slouží dobře.

Dres Kluže totiž obléká skoro dvojník sparťanského útočníka - jmenuje se Lacina Traoré, pochází také z Pobřeží slonoviny a co víc, jsou to kamarádi. "Doufejme, že nás Traoré bude lepší," zavtipkoval kouč hostujícího celku.

Rumunský klub si každopádně přijel do Prahy pro body.

"Máme stejný cíl jako Sparta - oba týmy chtějí vyhrát. A každý bod, který získáme, je pro nás důležitý. Nepřijeli jsme sem ale kvůli remíze, kdo na ní hraje, ten obvykle prohrává," dodal Conceicao.

Zápas začíná v 19 hodin a vy ho můžete sledovat on-line na Aktuálně.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy