Villa se vrací a Valencie varuje: Slavia je nebezpečná

Jakub Šafránek Jakub Šafránek, yac
22. 10. 2009 7:30
Španělský tým pravděpodobně posílí i Villa
David Villa nejspíš proti Slavii nastoupí.
David Villa nejspíš proti Slavii nastoupí. | Foto: Reuters

Valencie - Ačkoliv v utkání Evropské ligy mezi Valencií a Slavií je horkým favoritem domácí tým, Španělé před zápasem varují před nebezpečnou hrou českého mistra. 

"Slavia má mnoho dobrých zbraní. Nejnebezpečnější je při tlaku a je na tom dobře fyzicky," prohlásil na předzápasové tiskové konferenci kouč španělského celku Unai Emery.

Valencia se přitom v zápase nejspíš bude moci spolehnout na obletovaného kanonýra Davida Villu, jenž by měl být po vyléčení zranění svému týmu k dispozici.

Čtěte také: Slavia? Nejhorší tým. Ve Valencii chce vzkřísit naději

"Je tu vysoká pravděpodobnost, že ve čtvrtek nastoupí," prohlásil kouč, který zároveň chce dát šanci i několik hráčům, kteří doposud vysedávali spíše na lavičce.

"Nastoupí i hráči, kteří dosud hráli méně. Ale jsou součástí Valencie a mají šanci prokázat, že na to mají teď i v budoucnu," tvrdí Emery.

Slavia odehrála "zajímavá" utkání

Slavia vstupuje do utkání jako outsider, když je s nulou získaných bodů a pasivním skóre 1:7 nejhorším týmem Evropské ligy, Valencie má zatím body čtyři.

Trenér Valencie Unai Emery.
Trenér Valencie Unai Emery. | Foto: Reuters

Kouč Emery ale předchozí výsledky českého mistra nepřeceňuje.

"Je pravda že se jí (Slavii) v lize momentálně moc nedaří, a možná nemá tolik bodů, kolik by mít měla, tvrdí Emery. "V Evropské lize má nula bodů, ale odehrála dva zajímavé zápasy s Lille a Janovem."

"Pokud budeme hrát v nižším tempu, Slaviia nás může překonat," je přesvědčen kouč.

Červenobílí se budou pokoušet ve čtvrtečním zápase uhájit alespoň teoretickou naději na postup. Naopak pokud zvítězí Valencie, nakročí velice významně směrem do další fáze soutěže.

Utkání na stadionu Mestalla začíná ve 21:05.

Předpokládané sestavy:

Valencie: César Sanchéz (Moya) - Miguel, Navarro (Alexis), Dealbert, Bruno - Albelda, Banega, Pablo, Mathieu - Mata, Žigič (Villa).

Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Vomáčka, Čelůstka - Ragued, Trapp - Vasiljevič (Vlček), Belaid, Hloušek - Šenkeřík.

Tabulka skupiny B

1. Valencie  2 4:3 4
2. Lille 2 6:2 4
3. Janov 2 4:3 3
4. Slavia 2 1:7 0

 

Právě se děje

Další zprávy